Hogyan tudom kideríteni, hogy indításgátlós-e a kulcsom?
Ez valahogy nem kerek. Sokat mert sima kulcs? Akkor kerül normál esetben sokba, ha indításgátlós. Akkor van benne egy chip. A fordunkban egy kb 3x3 mm-es kék négyzet Volt a müanyag részen. Ott Volt a chip. Egyszer egy 96-os madza mx-nek másoltattam, akkor azt kérdezte hogy indításgátlós-e, mondom szerintem nem. Rátette egy leolvasóra, az nem reagált így mondta hogy tényleg nem.
Ebböl kiindulva nem minden autónál látszik egyértelmüen.
Én is erre gondoltam, de nem értettem, assze fáradt votlam.:) Most hogy nézem, az ismerősöd szerint sima, és nem a kulcsmásoló szerint:)
Hát én elmennék egy másikhoz, csak érdeklődni, hogy ha "véletlenül másolni kellene" akkor ez chipes-e és mennyibe kerül? Nekem még meg is mutatták amikor rátették az olvasófelületre. Amóugy házi eszközökkel csak rongálással lehetne megállapítani. Pl. Mikorosütő pár másodperc.
Nekem van RFID olvasóm, de nem tudom hogy pl azonos ferkvencián működnek-e. Így azt sem tudnám hogy van benne, vagy csak nem beszél az én elektronikámmal.
yeeeeeees! kioperáltam a chipet a másolt kulcsból és nem működik nélküle. :-) Természetesen vissza is raktam és újra kipróbáltam, nem-e tettem tönkre. :-)
Még egyszer köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!