Vezetői engedély nélküli közúti baleset okozása és közúti veszélyeztetés, milyen büntetés jár ezért?
Ezt semmi értelme bevallani...
A haverodnak most elveszik a jogsiját, kap egy pénzbüntetést és kifizeti a kárt a másik kocsjában oszt' csókolom.
HA bevalljátok az igazat ez történik:
- Haverodnak így is úgy is elveszik a jogsiját, mert átengedte neked a vezetést (senkit nem érdekel, hogy ő nem tudta, hogy neked nincs jogsid, az ő felelőssége ezt ellenőrizni)
- Hamis tanúzás miatt mind a kettőtöket elővesznek, ami nem szabálysértés, hanem bűncselekmény, tehát priuszotok lesz
- nem csak őt, hanem téged is megbüntetnek majd és eltiltanak a jogosítvány szerzéstől
Tehát a valós verzióért sokkal keményebb lenne a bünti, mint a mostaniért és te akár mennyire szeretnéd nem tudnád megoldani, hogy ő visszakapja a jogosítványát.
Ezt miért itt kérdezed meg?!?!?
A válaszokból is látszik, hogy senki se jogász.
Kérj időpontot egy ügyvédtől, meséld el neki mi történt és ő megbízhatóbbat fog mondani.
A helyedben inkább kicsengetnék 5-10.000 Ft-ot egy szakszerű véleményre, mint elbaszni az életem.
De ez csak az én véleményem.
Csak azt is vegyétek figyelembe, hogy ittas vezetésért és baleset okozásáért már valószínűleg nem csak a vezetéstől tiltják el, hanem szabadságvesztést is kaphat, rossz esetben letöltendőt... Ez azért már nem fér bele a haverkodásba és nem annyi, hogy kárpótlásul fizetsz neki ezt-azt.
Meg ajánlom figyelmedbe a Btk. 275.§-át. Meg a 281.§-t is. Márpedig nem bíznék abban, hogy a haverod végig tartani fogja a száját pusztán azért, hogy neked jobb legyen. Ebben az esetben viszont elég csúnyán megütheted a bokádat.
A baleset nem járt személyi sérüléssel, úgyhogy annyira nem nagy kaland, inkább polgári ügy, zsebbe menős lesz, az biztos, de valószínűleg megússzátok letöltendő szabadságvesztés nélkül.
jogositvanycentrum.com
Én őket kérdeztem anno...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!