Figyelmeztető fényjelzést használó jármű telephelyről kihajtása esetén kell elsőséget adni?
Figyelt kérdés
Jövőhét hétfőn vizsgázok és ezt a kérdést mindig elrontom de a megoldást soha nem tudom.2015. aug. 20. 16:07
1/8 szántóvető válasza:
figyelmeztető jelzés-erre megadod kulcsszónak hogy mentőautó..szerintem van még mit tanulni.
2/8 A kérdező kommentje:
azt csak poénból írtam
2015. aug. 20. 16:11
3/8 anonim válasza:
Hülyeségez ne tanulj, a mentőautó megkülönböztető jelzést használ, nem pedig figyelmeztetőt. Figyelmeztető jelzés a villogó sárga fény, ami csak fokozott figyelemre figyelmeztet, nem jár nekik megkülönböztett elsőbbség.
4/8 anonim válasza:
#3-asnál a pont. én is jártam sárga villogós autóval, az csak azért volt, hogy a kresz szerint felhívja a figyelmet a közúton folyó munkára..
a telephelyről nem is hajthat ki villogó sárgával, csak a munkavégzés helyszínén kapcsolhatja be...illrtve ha pilotkocsi, és figyelmeztet túlméretes járműre, vagy rakományra..
elsőbbséget soha nem kell adni, csak ha rendőr jelez...
szóval telephelyről nem hajthat ki sárga jelzéssel csak úgy...és nem is kell elsőbbséget adni.
5/8 A kérdező kommentje:
És ha egy megkülönböztető jelzést használó gépjármű hajt ki telephelyről ? Akkor neki jár az elsőbség??
2015. aug. 20. 18:05
6/8 anonim válasza:
Természetesen igen.
Ehhez persze használnia kell mind a fényjelzést, mind a hangjelzést.
7/8 szántóvető válasza:
neki mindig elsőbbsége van amennyiben a hang-és fényjelzését használja,a vonatot kivéve.
8/8 anonim válasza:
Ezeknél a kérdéseknél az a lényeg, hogy tudd, mi a különbség a megkülönböztető jelzés és a figyelmeztető jelzés között. Azt már illene tudni, hogy a sárga villogóval szerelt járművekre, illetve a kék fényjelzessel, szirénával közlekedő járművekre milyen szabályok vonatkoznak. Az már baj, ha a vizsga előtt néhány nappal kérdésként merül fel hogy a megkülönböztető jelzést használó mentőnek elsőbbséget kell-e adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!