Van olyan közületek, akinek sikerült KIZÁRÓLAG a tanfolyamon szerzett tudásával jogosítványt szerezni? Mennyire nehéz így megcsinálni?
autónk ugyan van, de egyszer próbáltam meg a férjemmel gyakorolni és azonnal összevesztünk, tehát mondhatni hogy csak a tanfolyamon szerzett tudásommal vizsgáztam le. Egyszer megbuktam, figyelmetlenségből, nem vettem észre egy lámpát.
Ettől független hamar ment, de az első autóval nem sikerült volna, egy nagy Wolskwagenen kezdtem, aztán sürgetett az idő úgyhogy átraktak egy kis Suzukira. Azzal nagyon gyorsan megtanultam a vezetést...viszont az elvárt minimum km amit meg kell tennia vizsgáig, tuti hogy plusz órák alatt teljesíthető csak..nekem is valami 46 órát kellett vennem összesen, mert nem volt meg a km..
Én úgy kezdtem el vezetni tanulni, hogy előtte soha nem vezettem még. Gyakorlatilag először ültem be a bal 1-be. Azt hiszem a kötelező 29 óra után még vettem pár pót órát (max 10-et) és utána mentem vizsgázni, ami elsőre sikerült.
Egy sedan Ford Focuson tanultam egyébként és az oktatóm is nagyon jó fej volt. Ha kellett felemelte a hangját és lecseszett, amikor valamit elrontottam, de ha megérdemeltem, dicsért is. Nem is kívánhattam volna rendesebb oktatót.
én mondjuk kb 6 évig motoroztam előtte, szóval a kresz-el úgy ahogy tisztában voltam, de kocsiban soha nem ültem mint sofőr, párszor talán vezettem haverral vagy apámmal a földes utakon.
de így utólag már tudom hogy az egyenlő a semmivel.
az, hogy 2esbe pötyörészel a földutakon, semmi forgalom, semmi közlekedési helyzet nem vesz körül, azt nem lehet vezetés tanulásnak nevezni.
igazából én is csak a rutin pályán vezettem először aszfalton.
nekem elsőre sikerült minden vizsgám.
Nekünk volt autónk 3 éves korom óta, de csak egyszer vezettem vagy 10 percet, akkor is kár volt, mert az oktató egyből rákérdezett, hogy miért vagyok olyan ügyetlen, tán csak nem gyakoroltam saját kocsival...
Amúgy a kötelező alap után még vettem 5 órát pluszban (oktató ajánlotta), és elsőre átmentem.
Vezetési óráim előtt apum kivitt a cáros szélére. Elmagyarázta nagyjából, hogy mit mikor csináljak és hajrá.
Ő is meglepődött, hogy milyen jól ment egy olyan gyerekhez képest, aki életében NEM vezetett előtte autót.
Aztán a tanfolyamon folyamatosan megtanultam mindent. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!