Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem gyorsul elég jól az...

Miért nem gyorsul elég jól az autóm?

Figyelt kérdés

Van egy Golf 4esem, és az Opel Zafirához meg a Renault Scenic-hez hasonlítottam (1.6os benzinesek). Mind a 3 autó 2002es kiadás. Mind a három autó használtan lett véve, még mikor vették őket. Tudom, nagyban befolyásolja a gyorsulást, hogy milyen stílusban lett hajtva az autó (öregesen, sportosan, stb).

Nem arról van szó, hogy egyáltalán nem gyorsul, de úgy gondolom jobban kellene gyorsulnia egy kisebb autónak a másik kettőtől. Mi lehet a baj? Hogyan kezeljem?

2015. aug. 16. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Első körben keresel valami elhagyott utat és leméred a gyorsulását. A Golf4 1.6 gyári adata 10.8sec - persze ez ideális állapotban. Ha nagyon nagy eltérést tapasztalsz akkor ott gond van. A többit utána.
2015. aug. 16. 19:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Pontosan mi alapján vélted ezt felfedezni, hogy "jobban megy" a másik kettő? Nagyobb fokozatban is képes volt menni az emelkedőn, jobban húzott, vagy konkrétan összemértétek haverokkal a tudásukat?

Azért kérdem, mert ha csak szimplán úgy érezted, amikor azokat vezetted, akkor az elég csalóka tud lenni. Nekem például van egy kis Ibizám, 1.4 60 lóerős porba fingó, városban szaladgálok vele, és míg a barátnőm 1.4-es 86 lóerős Ibizájában egy emelkedőn csak harmadikban tudok felmenni, az enyém negyedikben még gyorsul is. Nyomatékosabbnak érződik, és rövidebb a váltója, viszont a 0-100 km/h csak 15 másodperc körül van meg neki.

Pedig ha csak a megérzéseimre hagyatkoznék, akkor azt mondanám az enyém jobban megy. A Golf 1.6 0-100 km/h ideje 10 másodperc körül van, a Scénic-nek ugyanez 11 másodperces mutatvány. A Zafirának 13 másodperc kell, tehát elméletben ennek kéne leglomhábbnak érződnie. Mint mondtam, ha egy az egyben lemérnétek, szerintem nincsen ott semmi gond.

2015. aug. 16. 21:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy mikor álló helyzetből indulok mindkettővel, akkor pl a Zafira jól megkapar, és még indulás után is pörögnek a kerekek. A Golfnak pedig inkább csak megemelkedik enyhén az eleje, és aztán elindul.
2015. aug. 17. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Az nem az autó hibája, hanem rossz a gumi a Zafirán. Nekem már mikor nagyon kopottak voltak még kicsi kanyarokban is csikorgott, meg elindulás után mikor kettesbe raktam akkor is.

Mérd le egy-az-egyben, szerintem nem lesz ott gond.

2015. aug. 18. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!