Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan készítsem fel az...

Hogyan készítsem fel az autómat egy hosszabb túrára?

Figyelt kérdés
Összesen kb 3-4000km-t fogunk megtenni. Típusa: Opel Corsa C

2015. aug. 15. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne nyúlj hozzá mert elb.szod. Ha egyébbként nem esedékes a szerviz akkor ne foglalkozz vele. Szinteket, gumikat csekkold le es kész.
2015. aug. 15. 23:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a következő 4000 km alatt aktuális lenne az olajcsere, akkor csináld meg, amúgy elég a szintet ellenőrizni. Gumikat, ha amúgy is hamarosan kéne cserélni cseréld le, amúgy csak a nyomást ellenőrizd. Nézd végig a világítást, hogy rendben van-e, töltsd fel a tartályt szélvédőtisztítóval!

Igazából ha az autó jó állapotban van, akkor semmi extra, csak amit amúgy a következő 4000 km alatt megcsinálnál menetrendszerűen.

2015. aug. 16. 00:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Így nyár végén egyébként is esedékes lenne: ellenőrizd a levegő és pollen szűrőt is.

Illetve én régebben állandóan megfeledkeztem a pótkerékről. Még szerencse, hogy nem kaptam defektet, mert akkor csak pislogtam volna a lapos kerékre. :)

2015. aug. 16. 06:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Motorolaj legyen feltöltve a maximum jelig a nívópálcán. A hűtőfolyadék szintje legyen a min. és max jel között. Eslő fékbetétek állapotát lenne jó ellenőrizni, ehhez le kell szerelni a kerekeket, ha 3mm vagy ennél még vékonyabbak a kopó részek, akkor ki kell őket cserél(tet)ni. Guminyomást ellenőrizni kell és beállítani a terhelésnek megfelelően a gyári ajánlás (matrica az ajtó vagy az üzemanyagbetöltő nyilásban)

Ha már gumiabroncs, a mintázat mélységét is ajánlott ellenőrizni, hivatalosan 1,6-nek kell lenni minimum, a futófelület teljes területén (tehát a széleken is). Az oldalfalaikat is szemügyre kell venni, nem látható-e sérülés vagy kidudorodás. Ha igen, akkor cserélni kell(!) az abroncsokat) Természetesen a világítótestek is legyenek rendben, de ugye ez elméletileg a napi rutin része, nem csak hosszú út előtt ellenőrizendő. Most nyáron ez nem akkora gond mint ősszel vagy télen, de az akksit sem árt megnézetni, mert rosszul tud esni ha cserben hagy minket az áramforrás.

2015. aug. 16. 08:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Csatlakoznék a többiek véleményéhet mindent el mondtak,talán még annyit hogy ha pl érik a vezérlés csere azt hiszem 60.000km-ént esedékes azt ne nagyon told ki ,mármint a csere periódust,isten mencs hogy szakadjon a vezérlés szíj.Nem olcsó de még mindig olcsóbb mint haza trélezni,de nyugi alapból meg bizható az opel
2015. aug. 16. 08:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
2015. aug. 16. 08:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom miket irtak előttem.

Én megnézném még a fékbetéteket, hogy nincsenek e már kopáshatáron. Esetleg 1-2 liter olajat is vinnék magammal, nehogy valamiért lemenjen az olajszint, és ne tudjak utána tölteni.

2015. aug. 16. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!