Üzembentartóival vásárolni egy autó. Mik a veszélyei?
Azt hallottam,hogy ennek meg vannak a maga veszélyei, és ez inkább csak családon belüli autóvásárlásnál ajánlott.
A veszélyei között olvastam például,hogy eladja az autót a fejem fölül.Hogy?Ki az aki látatlanba megvesz egy autót, miközben az nálam van?(ugye az eladó nem tudja megmutatni,hogy nézd ezt adom neked a pénzért)
Nem kötnek ilyenkor valamilyen szerződést, legalább egy papírt alá írni,hogy az autót kifizette?
Hol olvashatnék átvert emberekről cikket?
Csak kíváncsi vagyok.
Tehát nem lehet kitölteni a papírt, ,hogy fizettem érte.
Idáig értem.De ettől függetlenül továbbra sem tudja eladni látatlanba egy másik embernek.
Szép, tanulságos példák vannak az "üzembentartóira vettem autót" kezdetű történetek között. Sok a tájékozatlan, még örülnék is, hogy nem kell átiratásért több tizezret kifizetni, de azon már nem gondolkoznak el.hogy sokkal nagyobb összeget adtak az autóért, ami nem lett az övé, a tulajdonos csak megengedte hogy használja..
A tulajdonos ezen bármikor módosíthat nem szükséges az üzembentartóival egyeztetni sem. Morbid a példa, de ha a tulajdonos meghal, az autó bekerül a hagyatékba, lehet győzni az örökösöket.
Gyakran a tulajdonos gorombul be, okkal vagy ok nélkül, s visszavonja az üzembentartóit kivonatja forgalomból az autót esetleg el is adhatja. Autót csak akkor vásároltál ha annak tulajdonjoga is a tiéd, ennek vannak nem jelentéktelen költségei
A legtriviálisabb:
A tulajdonos BÁRMIKOR visszavonhatja az üzembentartóit az okmányhivatalba, kb 15 percébe kerül. Utána odasétál hozzád, beül a SAJÁT autójába és elhajt vele. Ha te meg akarod akadályozni rendőrt hív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!