Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Yamaha Jog 3KJ nem indul. Mi...

Yamaha Jog 3KJ nem indul. Mi lehet a gond? (részletek lent)

Figyelt kérdés
Hozzám került egy Jog 3KJ. Nem üzemelt.. Állítólag emelkedőn rlgyengült a moci, majd leállt és nem indult többet. Kompresszió mérő fel, 6 bar.. Vettem új hengert, dugattyút.. Ismét mérés.. 8 Bar.. Édes kevés..(12 az optimum). Teljes motor generál, szimering cserék, tömítések, pasztázás, karbi takarítás mrgvolt. Nem indul.. Féktisztítóra röffen egyet, és leáll... Karbi tiszta.. Kifújtam kompresszorral. Nyál eljut egészen a hengerig. Gyertya nem húz ívet, minden adott a tökéletes járáshoz, de semmi... Görgők is cserések lesznek, bár még használható, nincs kopva. Bármi tippet, ötletet kipróbálok.. De már nem tudom.. Fúrógéppel forgatom be, mert már a rugdosástól leszállt a lábam. Önindító meg leszívja az akkut, mert ugye nem indul.. Várom a tippeket! Köszi!
2015. aug. 12. 22:44
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és nem tudok kompressziót mérni, mert tönkrement a mérő...
2015. aug. 12. 22:48
 2/4 cselez ***** válasza:

A membránt megnézted? A kompresszió mérés ezeknél a kicsi motoroknál becsapós, mert nem tudod annyira megpörgetni mérés közben, hogy ideális legyen. A kicsi ürtartalom miatt pedig az a kevés veszteség nagyban befolyásolja a mérési eredményt. (én is jártam már így)

Ha a membrán jó, akkor a gyújtást nézd át Ku*vára mert tuti, hogy vagy a trafó vagy az elektronika szarakodik.

2015. aug. 13. 08:42
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a kommentet.. A membrán is látszólag hibátlan.. Az elektronikán meg nem tudom, hogy mi lehet rossz.. Mi okozhatja a nem működést.. Szikra gyönyörűen van, minden patent, csak hogy nem indul.. :(
2015. aug. 13. 10:27
 4/4 Chlorophyll válasza:

Kiderült végül?

Én még kipufogó dugulásra tippelnék, de gondolom, nem ezt szereled már 10 éve.

júl. 30. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!