Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2-3 cm ültetéshez, és 17-es...

2-3 cm ültetéshez, és 17-es felnikhez,225/55 (vagy45) gumikkal milyen alkatrészeket kell cserélni?

Figyelt kérdés
Mk3-as,2003-as,sedan Ford Mondeomra szeretnék tavasszal eggyel nagyobb (17-es) felnit venni,225/55 vagy 255/45-ös gumikkal. És egy pöttynyit,2-3 centit ültetni szeretném,hogy a kerék íve és a sárvédőív párhuzamba legyenek. Ehhez a kis ültetéshez,nagyobb felnihez,keskenyebb gumikhoz milyen alkatrészeket kell cserélni,hogy a kocsi minél egészségesebben tudjon tovább működni?A rázás nem érdekel,a kocsi állapota viszont igen. Tudom,hogy nem lesz Neki a legegészségesebb,de a lehető legoptimálisabbra szeretném ezekkel a paraméterekkel átalakítani.
2015. aug. 12. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet már alapból 1-2 centit lejjebb kerül az autó, ha megkapja ezt a felnit. Egyébként csak rugót kell cserélni rövidebbre, vagy olyan is van, hogy összenyomják neked ezzel foglalkozó szakik, hogy rövidebb legyen. 255-ös gumi szerintem nem fér be alá, 235 az jó lenne.
2015. aug. 12. 21:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocs,225/45 akart lenni.255-öt a tököm se akarna. Amúgy nem értem,nagyobb felnitől miért ülne meg a kocsi.
2015. aug. 12. 23:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Váltóméret az a gumi? Egyébként ha a felni elfér akkor nincs gáz.

30/30 rugót már lehet kapni, de ennél kisebb ültetés már nem nagyon van szerintem ehhez sem.

De sokkal inkább érdemes lenne komplett futóművet venni. Rugó+ lengéscsillapító. Sokat ront a stabilitáson, ha ültetőrugóval használod a gyári lengéscsillapítót persze ez már valamivel több-be kerül, de egy fix 40/40 futómű nincs aranyárban. Valószínűleg kutyacsontot is kell cserélni akkor már. De ez típusfüggő. Ezen kívül érdemes szakemberrel beszereltetni, és ha vannak régi, vagy gyanús szilentek, azokat cseréltetni. Utána természetesen futómű állítás.

Nagyjából ennyi

2015. aug. 13. 07:23
 4/4 A kérdező kommentje:

40/40-ig semmiképp sem mennék. Tehát nekem tényleg,csak az a célom,hogy párhuzamba legyen szépen a kerék és a sárvédő ív.

Rugóval és lengéscsillapítóval,esetleg kutyacsonttal mennyibe kerülne ez?150 alatt meg lehet csináltatni?

2015. aug. 13. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!