Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lacetti 1.4 (2005) -sel...

Lacetti 1.4 (2005) -sel gondok. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Hideg motornál, indulás után pár 100 méterenként a motor nem húz és leáll...mindjárt indítva nem indul, 10-15 másodperc múlva első indításra elindul. Ha bemelegszik a motor, nincs gond...rövid távon van használva az autó. Kábelek, gyertyák rendben.

Ennek csak a hideg motor lehet az oka? (egyébként tudom hogy csúnya dolog így használni az autót, de ez van :D)

2010. márc. 8. 16:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem terhes vagy
2010. márc. 12. 00:03
 2/11 A kérdező kommentje:
te meg szimplán gyökér...normális választ nem lehet adni?
2010. márc. 12. 12:36
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha már szar autót vettél tanulj meg élni vele..
2010. márc. 12. 23:29
 4/11 anonim válasza:

Először is gratulálok a barmoknak akik előttem szólottak.

A probléma melyet leírtál gyakorlatilag egy az egyben az ami a családom C3-asával volt. Elvittük szervízbe, raktak rá új szoftvert, állítottak a benzinbefecskendezőn, 2-3 hétig volt náluk, és nap mint nap próbálkoztak vele. A megoldás végül az lett hogy magasabb alapfordulatszámot állítottak be neki, és mellette ugye gyakorlatilag mindent leellenőriztek, frissítettek(szoftver) esetleg cseréltek. Sajnos egészen pontosan ők sem tudják mi a fene ez. Első nekirugaszkodásnak ajánlanám hogy motortisztító benzinadalékot keverj a benzinhez, és ha főleg rövid utakon használod akkor néhány hetente/havonta menj el vele hosszabb útra és ne kíméld! A motornak jót tesz ha néha áttisztítják, egy kis padlógázas teljesen kihuzatós gyorsítással(1-2-3-asban leszabályozásig szinte, majd tartósabban mondjuk 4-esben magasabb fordulaton menni vele, 90-nel kb). Utóbbit csak és kizárólag ha már TELJESEN BEMELEGEDETT a motor! Ha nincs a kocsiban hőfokmérő a hűtővízhez akkor olyan 5-10 perc állva melegítés és lassú városi közlekedés általában már tuti elég hogy bemelegedjen.

2010. márc. 17. 21:19
 5/11 anonim válasza:
Előző vagyok: ha ilyen rövidutazással járattad be az sem kedvezett a dolognak...az hogy mai autókat nem kell bejáratni hatalmas nagy kamu:D RENGETEGET számít még mindig az első pár ezer km.
2010. márc. 17. 21:21
 6/11 anonim válasza:
Ja és a mi C3-asunk is 1.4-es és kb 2005-ös.
2010. márc. 17. 21:23
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes és hasznos választ :D

Mikor ezt a kérdést ideírtam, a kocsi két szerelőműhelyben fordult már meg. Az egyik márkaszervíz volt (ott azzal ijesztgettek, hogy a javítás 120.000 Ft-ba lenne...mondanom sem kell, hogy miért nem ezt választottam :D) a másik magán szerelőműhely volt, itt azt mondták hagyjuk ott a kocsit, majd kísérleteznek vele...de mivel ez munkába járás szempontjából nem megoldható, nem fogadtuk el az "ajánlatot" :D

Azóta elvittem egy másik márkaszervízbe is (nagyon ajánlották, gondoltam megpróbálom)...itt ajánlották ezt a motortisztító folyadékot (Spuri benzinadalék), mert hogy egy bizonyos alkatrész (amit senki nem tud hogy micsoda :D) el van kormosodva. Helyben betöltötték, meghajtották a kocsit, és mikor visszakaptam, érezhető volt a változás...azt mondták hajtsam ahogy csak tudom.

Azóta eltelt 1 hét, minden nap hajtom, és azóta lett beletöltve még egy adag folyadék...viszont újra kezdi az egészet..."még" nem olyan vészes, nem álltunk még le, viszont pl. ma is, 60-nál hiába nyomtam a gázt, nem mentünk...visszaváltottam, pörgetni kellett egy kicsit aztán helyre állt.

Remélem ez csak a tisztulási folyamat része és nem kerülünk egyre közelebb az alkatrészcseréhez...

2010. márc. 18. 17:15
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem még mindig terhes vagy, gond terhes... ;)
2010. márc. 19. 22:21
 9/11 anonim válasza:
Amúgy erre a terhesezésre ki lehetne találni valami újat lassan, mert a fuckyeahgyakorikérdések ezzel van tele, és már nem vicces...vannak ennél sokkal lekezelőbb és viccesebb lehetőségek is:D
2010. márc. 24. 06:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Tudom hogy jókor szólok de sztem a benzinszivattyúval van baj mert nekünk is már a 3. van benne mert ugyan ez a problémálya volt.
2012. jún. 21. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!