Mz ts 125 rendszámos motort nem irattam át vagy 2 hónapja ennyi idö után még küldhetnek még büntetést?
Mz ts 125 rendszámos motort nem irattam át vagy 2 hónapja ennyi idö után még küldhetnek még büntetést?
Hobbi célra vettem.
Már forgalomból is kivonták, erről valószínűleg kaptál egy határozatot.
Szóval ha hobbiból találkozol rendőrrel, akkor igen, sok-sok büntetést fogsz kapni.
Főleg a biztosító büntet meg, mert rád ver napi 200 forintjával fedezetlenségi díjat.
Nem kaptam semi határozatot róla!
Biztositás már évek óta nincs rajta!
Kölcsön adás-vételi szerződést a jog nem ismer.
Vagy kölcsönszerződés, vagy adás-vételi szerződés. Előbbit az Okmányirodába eladás bejelentéséhez hiába vitte az eladó. Szóval akkor nem adott el neked semmit.
A határidő az átírásra a rendes, mindkettőtök és két tanú által aláírt adás-vételi szerződés hatályba lépésétől ketyeg. Eladónak ez 8 nap, vevőnek 15 nap. Ha valamelyikőtök elmulasztja, akkor büntetést fognak rá kiróni, neked pedig figyelned kell arra, hogy a szerződés hatályba lépésétől kezdve legyen biztosításod (online 10 perc megkötni), különben naponta 200 forintodba kerül a késlekedés.
Ja, most olvasom, hogy nincs bizti már régóta.
Mi lett volna, ha ezeket mondjuk előre közlöd, és nem harapófogóval, egyesével kell megkérdezni?
Forgalmija van a motornak?
Forgalomból ki lett vonva?
Ha igen, akkor ideiglenesen vagy véglegesen?
Ha nincs kivonva akkor hogy létezik, hogy nincs rajta biztosítás?
Te akarod a továbbiakban közúton használni?
Törzskönyv megvan?
A tulajdonosi láncolat hiánytalan (megvan az eladónak az előző tulajjal kötött adás-vételi szerződése?)?
Ez így még mindig egy óriási káosz.
Általánosságban azt mondhatom, hogy:
- írjatok egy adás-vételi szerződést. Rendeset, nyomtatványboltban 200 Ft-ért lehet venni.
- aztán ha ez megvan, az adás-vételivel meg a motor papírjaival krány egy biztosító irodája, és köss rá biztosítást.
- elviszed eredetiségvizsgálatra
- a biztosítási kötvénnyel, a motor papírjaival és a törzskönyvvel (ezt kapod az eredetvizsga után) 15 napon belül beballagsz az Okmányirodába, ahol szépen átírják a nevedre.
Ha ezek közül bármelyiket elmulasztod, akkor igen megbüntethetnek, és ki fogják vonni a motort a forgalomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!