Miért van, hogy kevesebb olaj fér az autóba a gyári értéknél?
Figyelt kérdés
Most cseréltem olajat a daewoo-mba,és a gyárilag előírt 3,75 l-t öntöttem bele.A nívó pálca max.jelzése fölött majdnem egy centivel volt utána az olajszint.Leengettem belőle majdnem egy litert,így most a két jelzés közt van.De miért nem fér bele,pedig hagytam jól kicsöpögni a fáradt olajat,nem hiszem hogy sok maradt volna benne?!2015. aug. 7. 13:40
1/2 anonim válasza:
Lehet, hogy van egy kis ráhagyás a gyáriban, esetleg van már némi olajsár a gépben. Gondolom szűrőt is cseréltél, így abban nem maradhatott. Én egyszer hagytam egy éjszakát állni, mert kiderült, hogy rossz szűrőt kaptam, még közel fél liter kicsorgott, igaz az nagyobb blokk (2.8).
2/2 anonim válasza:
Mert csontszárazra nem tudod leüríteni olajcserekor. Több deciliter is maradhat a motorban amit soha nem tudsz leereszteni. Új olaj betöltésekor a nívópálca legyen a mérvadó, ne a gyárilag megadott mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!