Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kresz vizsgára készülök de...

Kresz vizsgára készülök de egy valamit nem értek, hibás a kresz program?

Figyelt kérdés
Kresz programmal gyakorolgatok de ma volt egy teszt sor ami ellent mond magának! Volt egy kérdés, ami annyiból állt,hogy egy párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten egy segédmotoroskerékpár megelőzheti-e azonos sávon belül a személy autót? értelemszerűen nem volt a helyes válasz de utána jött egy másik kérdés amin egy kép volt,hogy egy kanyarban egy kisteherautót megelőz egy motoros egy azon sávban. a nem-re nyomtam rá és a végén azt írta ki a program,hogy szabályosan megelőzheti a kanyarban a motor a kistehert.

2015. aug. 7. 13:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nem lépi át a felezővonalt a motoros, akkor szabályos.

Egyébként ismerem ezeket a kérdéseket, nem rég én is szívtam ezekkel :D

Azóta 5 hónapja van jogsim.

18/f

2015. aug. 7. 13:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten nem előzheti meg, mert jobbról nem előzhet szerintem még a motoros sem.

Azonban kerteszteződésben, lámpánál, stb szabályosan előre sorolhat a kocsik mellett/között.

Jó lenne látni, a pontos kérdést/képet.

2015. aug. 7. 13:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Az első kérdésre azért volt nem a válasz, mert az autó nem egy nyomon haladó jármű, tehát azonos sávban nem lehet megelőzni semmivel, eddig gondolom nincs is probléma.

A második kérdésnél nem írtad le, hogy merre kanyarodik a kisteherautó. Ha jobbra, akkor nem értem a szituációt, látni kéne a rajzot a kérdéssel. Viszont ha balra, akkor meg szabad előzni, ha már besorolt a felezővonal mellé, ugyanis mellette jobb oldalon elfér(het)sz akár egy személyautóval is.

2015. aug. 7. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!