Létezik, hogy a Fiat Brava-m tankja csak 40 literes? Többi lent.
Ezen az oldalon érdeklődtem, hogy mennyi lehet, mert a neten többféle infó van. Teljesen biztosan nem derült ki, egyik oldal 50 l-t ír, egy másik 57-et.
Kérdeztem, honnan lehet tudni, h tele van a tank, azt mondtátok, visszaüt, kattan a tankolásnál.
Na most teletankoltam, 30 felett már egyre gyakrabban kattant, 40-nél meg már egyből, így nem mertem bele többet tölteni.
Tuti nem volt benne 10 l.
Az én autóm tankja papíron 60 literes, de sose tudtam még 48-50 liternél többet tankolni, mivel létezik ún. tágulási tér a tartályban. Sok autónál abba is lehet tölteni, csak ki kell nyitni egy szelepet, de nem érdemes, mert a melegben kinyomja a felesleget.
Itt tudod megnézni pontosan, mert motorváltozattól is függ. A tank betöltő szája nagyon szűk, az utolsó 5-6 liter percek kérdése mire be lehet tölteni. Könnyen felhabzik a benzin. A vége felé elég ha lassan, csak 1/4-en nyomod a töltőpisztolyt úgy nem tilt le. Illetve elforgatod egy pár fokkal balra. Így szépen lassan tele lehet tölteni.
Ebben a típusban nem mutatja, hogy pontosan mennyi van benne, csak hogy üres-félig-tele van. Ha ürül, felvillan a gomb, de olyankor fix, hogy nincs már benne 10 vagy 17 liter.
Mennyit megy még az autó, miután felvillan a piros lámpa?
Mert mondtak 50 km-t is, meg 100-at is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!