Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megyei vagy autópálya matrica...

Lukács Bélaa kérdése:

Megyei vagy autópálya matrica kell?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Sajnos nem értem ezt a megyek vagy autópálya matricás dolgot. Tervezek egy kis autókázást az országban, mely kb 4 megyét érint( azzal együtt ahol lakom). Ha én megveszek egy 10 napos autópálya matricát akkor azzal bármerre közlekedhetek büntetés nélkül?

2015. aug. 2. 21:53
 1/2 anonim ***** válasza:
A 10 napossal bármerre mehetsz 10 napig.
2015. aug. 2. 22:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi olyan bonyolult ezen, pláne fél évvel a bevezetés után.

A korábban volt matricák az ország összes autópályára és autóútjára érvényes a megadott időhatáron belül. Pl. a 10 napos tíz napig, az éves egész évre.

Egész évre érvényes a megyei matrica is, de az csak arra a megyére érvényes, amelyre kérted. Ez annak éri meg, akinek az országos éves drága lenne, mozgástere is szűkebb.

Pl. rendszeresen jár Pestről Egerbe, akkor nem kell 42.980 forintokért országosat venni, elég Pest és Heves megyei matrica, ami csak 10.000 Ft

2015. aug. 3. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!