Peugeot 206 1.9-es szívómotornak mennyi a normális olajfogyasztása. Nívópálca minimum és maximum pontja közt mennyi olaj van?
Nekem volt egy 1.9d Peugeot-om, szétszedtem a motorját, de nem gyűrűztem meg, csak 1 dugattyút cseréltem ki, mert az kattogott benne. Hengerfejet is cseréltem, emiatt a dugattyúkból kellett esztergálni, mert valami barom síkoltatta a hengerfejet, ráadásul ferdén. Pedig nem szabad.
Szóval ezután nagyon ette az olajat, ki volt vezetve a kartercső a szabadba, előtte egy tartályba hányta ki a motorolajat. Rengeteg olaj fogyott így, megkockáztatom, 500km-en evett 1 litert.
Valószínű az olajozási rendszere, meg az olajvisszavezetése miatt ezek még új korukban is sok olajat esznek.
A hűtőrendszere katasztrofális, folyton levegősödött, egy csomó víz is hiányzott mindig.
Ez nekem egy Peugeot 405-ösben volt, de furcsa, mert volt egy cégautó, egy Citroen C15D ugyanevvel a motorral, avval semmi gond nem volt sosem.
Franciák...
Cseréld le valami német, vagy japán verdára, mert megőrülsz vele. Én is azt csináltam.
1.hozzászóló : Nekem ugrott a vezérlés,két dugattyú megrepedt.1havi fizetésembe került cak-pak!
2.hozzászóló: Ezt az infót honnan olvastad?
A nívón a max és a minimum közt mennyi az olajkülönbözet?
1-es vagyok.
Pl egy dízel Opelnek a gyári olajfogyasztására 6 decit írt 1000-en, ehhez képest olajcserétől olajcseréig semmit nem fogyasztott.
De volt egy ugyanilyen típusú motor, az evett 500-on 1 litert. Annak kopottak voltak a gyűrűi, és egy szelepvezető törött volt. Szelepvezető csere után már csak 5000-en evett 1 litert.
A tied mennyit fogyaszt?
Nekem egy 2000es évjáratú kocsim van van mán benne egy pár km.
Mentünk most nyaralni,olajcsere után ment bele vagy 1500km.Maxra volt töltve vagy fél cm ment lejjebb.
A szelepfedéltömítésen engedi az olajat egy kicsit majd azt most cserélem ki.Nemrég volt egy fél motorgenerálom mert urott a vezérlés.Fúrva nem lett csak 2új dugattyút kapott mert meg volt repedve plusz a másik 2re gyűrűsor.Valamennyi kartergáz azért maradt.
Kérdésbe nem írtam az évjáratot,de azért tettem fel a kérdést hogy mégis,mennyi az az olajfogyásmennyiség ami mán nagyon gáz-
Peugeot 1.9 D DW8 a legstrapabíróbb dízelmotor! Persze mindent tönkre lehet tenni, ha valaki idióta! A vezérműszíj csere intervalluma 120.000 Km. ha nem cseréled elszakad! De ez nem a motor hibája hanem a tiéd!
6 évet húztam le szerelőként Peugeot szervízben, ez a motor nagyon jó! A sajátomban garantáltan 470.000 km-van, de láttam már olyat, hogy 750.000 km-t mentek vele, különösebb javítás nélkül!
Aki azt mondja, hogy szar francia, nos neki ajánlom a VW család valamely dízeljét, majd pár év használat után összegezzük a különbséget.
A nívón a max és min. között 1 liter a különbség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!