Miért van az, hogy a francia és olasz autók mindig lassabban mennek mint 50 és 90?
Mert többet csal felfelé a km órájuk.
Amúgy nem mind megy lassabban, sofőrje válogatja, a nagypapi a VW Pólóval is konstans 70-nel megy mindenhol...
Dehogyis mutat többet az órájuk.
Általában olyan emberek veszik, akik nyugisan vezetnek. A németautós sofőrök szeretnek jobban haladni, általában pretenciósabbak is (németautóm van nekem is).
"Dehogyis mutat többet az órájuk"
Dehonnem! Az enyém simán 8 km/h-val többet mutat, mint amennyit az ECU szerint megy az autó, de ezt igazolta a GPS is.
#6:
Azért mérd le előtte, de az biztos, hogy a legtöbb sebességmérő többet mutat a valós értéknél minimum 3-5 km/h-val. A gyártók biztosra mennek, mert a jogszabályok szerint kevesebbet nem mutathat, és ha fölé kalibrálják, akkor biztosan megfelel a jogszabályoknak.
A legtöbb autó órája csal, legalább 5-8 km-t, vagyis ha valaki a saját km órája szerint tartja be az 50-et, az max. 45-tel megy.
Amúgy az én kedvencem is a fixen 70-el közlekedő okostojás, aki lakott területen beleragad a seggembe, annyira tolna le, majd a táblát elhagyva lemarad, amikor 90-re gyorsítok...
Nem mintha zavarnának a minuszolók, de gondoltam azért ezt bemásolom ide, az okostojásoknak:
"Sebességmérőre és tachográfra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
92. § (1) A sebességmérő a jármű tényleges sebességénél - 20 km/h sebesség felett - kisebb értéket nem mutathat."
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!