Alapjárati problémák?! (Többi lent! )!?
Opel vectra b 1.6 16V autóról van szó. Most volt neki egy motorgenerálása. Alapjárati motor is lett cserélve mert ezek előtt is voltak ilyen problémái. Most úgy jelentkezik ez a probléma hogy amikor hideg a motor nagyon szépen gyorsan le esik az alapjárat váltások között. De amikor már eléri a normális üzemi hőfokot akkor már megbolondul és nem képes időben szépen leesni. Sőt van amikor beragad 1500-nál. Ép az imént a pirosnál amikor üresbe tettem az autót 2500-nál megált az alapjárat és pörgőt a motor. Én AC pumpára is gyanakszom de nem igazán értek hozzá. Szerelőhöz csak jövő héten tud vissza menni az autó mivel ép nyaral.
Netán valakinek hasonló problémába ütközött már vagy ép tudja mi lehet az oka ennek azt kérem jelezze nekem! Előre is köszönöm szépen!
Szia,
Laikus vagyok, saját tapasztalatból tippelek. Nekem a légtömegmérő tisztítása produkált ilyen hibát. Nem lehet, hogy az egyik gumicső falsot szív, így az alapjárat sem tud szépen beállni? Lehet a cső rosszul lett rögzítve, lehet, hogy van egy repedés a csövön, vagy esetleg a csappantyú annyira koszos, hogy nem tud rendesen zárni. A csappantyú tisztítható otthon is, talán szerencsés leszel.
#1: Mindenképp érdemes megnézni. Esetleg féktisztító sprével a csövek mellé fújva ki lehetne szűrni. Ha az alapjárat megemelkedik, valahol be tudta szívni a gázt - tehát falsot szív. Nyilván ne a légszűrőházba fújd :)
Amúgy kitartást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!