Milyen motorolajat tegyek 1300-as Ladába?
10W40 viszkozitású félszintetikus, vagy akár full szintetikusat. Nekem utóbbival sem volt rossz tapasztalatom. A márka lényegében mindegy, csak valami ismertebb legyen, ne áruházi no-name.
A 15W ásványit nincs szívem beletölteni, mert lesz tél is, meg -20 fokos hidegindítás is...
2890Ft volt literje a Mobil1 ESP 0W40-es olajnak, amit a CR-dízel Opelomba vettem legutóbb.
Na ez az ami a Ladába tökéletesen felesleges. Szükségtelen a PAO alapolaj. Szükségtelen a részecskeszűrő, katalizátor és EGR-szelep védő funkció, mert hogy a Ladában nincs. A 0W hidegoldali viszkozitás is felesleges, mert a Lada motorban még nincsenek olyan precíz illesztések ami miatt ez indokolt lenne.
Nekem egy 1978-as 2101-esem van, eddig összesen 68.000km-rel. Legutóbb Total Quartz 7000 10W40-es olajat kapott. Tökéletesen kielégíti ennek a motornak az igényeit és 5000Ft körül volt az 5 literes kanna.
Hülyeség, 3000 forintért esetleg csúcsra húzott sportautókba vesznek olajat literenként.
Ladába szerintem vastagabb olajat kéne tegyél, mert feltételezem, hogy kopott már a motor. 15W40-et tennék bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!