Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért "menő" ugyanolyan autót...

Miért "menő" ugyanolyan autót venni, mint mindenki másé?

Figyelt kérdés

Itt csak arra gondolok, hogy felénk minden sarkon van egy 15 éves BMW vagy Audi, mégis az a "menő", aki vesz egy tök ugyanolyat. Vagy a Golfokkal ugyanez a helyzet.

Ha meg valaki vesz egy "egyedibbet", akár egy japán vagy francia autót, akkor már ki van nézve.

Hol van itt az egyéniség?

2015. júl. 21. 21:21
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Ezzel akarod az egyéniséged bizonyitani??
2015. júl. 21. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyik hülye megy a másik után,nekem ez a meglátásom.
2015. júl. 21. 21:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Elérhető lett a "luxus" autó most már. 15 éve egy Audi 14-16 millió Ft volt, most meg 1 millióért kapsz.
2015. júl. 21. 21:31
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

Nem mindenki az autójával akarja kifejezni az egyéniségét. Nem mindenki akar különcködni. Mindenkinek vannak igényei, aminek vagy megfelel az adott típus, vagy nem. Az én igényeimnek pl. a franciák nem gyártanak autót, a megfelelő japánok pedig ritkák erre. Egy Primeraba vagy Corollába nagyon nem vágyom. Egy egyedibb japán autó horror áron van, és semmit nem kapsz hozzá itthon.

Emellett elég sok észérv felhozható a VW és a BMW mellett is. Bár a VW-nek van itthon egy indokolatlan presztízs értéke, amit én sem értek. De ettől függetlenül régen elnyűhetetlen autóik voltak. A franciától sokan félnek a problémák miatt, aminek többé-kevésbé azért van alapja. Bár valljuk be, az utóbbi 15 évben a németeknél is szaporodnak a konstrukciós hibák, gyakran elég súlyosak, de az idősebb típusok nagy általánosságban nagyon jól bírják a strapát. De ahogy nézem, nagy általánosságban elmondható, hogy egyre megbízhatatlanabb autókat gyártanak, jöjjön az bármelyik országból, és ezek gyakran mechanikai gyengeségek, amiket már évtizedekkel ezelőtt képesek voltak normálisan megcsinálni. Pl. szakadó, nyúló vezérműláncok.

2015. júl. 21. 22:04
 5/9 anonim ***** válasza:
93%

Kíváncsi vagyok a BMW mellett milyen érveket hozol fel, egy-két jó motort csináltak autókba, a többi ott szerepel a top 20 legrosszabb motorok között.

Amúgy itthon akinek BMW-je van, legyen bármilyen széteső, az menő. :D

2015. júl. 22. 00:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Számtalan oka van amiért valaki olyat vesz mint a többség. Egyrészt ez a menő, ahogy mondod. Ott a rengeteg szakadt 316i, 318i, e36, A4, stb stb. A telepen a logó a lényeg, nem az autó állapota. Aztán ott van aki (mint én, azért vesz olyan kocsit, mert az jó és bizonyított) Nem azért kell mert menő, hanem mert egy jó és megbízható autó kell, ezért vettem Golf-ot, 80.000 km-óta igazolja a döntésemet folyamatosan. Aztán ott van aki nem ért hozzá, "sok van belőle, biztos jó" aztán veszi. Lehetne sorolni. Egyébként attól, hogy japán vagy francia még nem lesz egyedi...
2015. júl. 22. 07:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Észérvek a BMW mellett? Na jó, az E46 utániakra én sem tudok, de a régebbiek megbízhatóak, minden alkatrészt kapni hozzájuk, nem is túl drágán, ellentétben a közhiedelemmel. Persze a gyári alkatrész nem olcsó, de semmihez sem az. Pl. az alapjárati motor ugyanúgy 80ezer Ft egy Suzuki Ignisbe, mint az én 328i-mbe. A különbség az, hogy az Ignisben kellett cserélni, pedig 8 évvel fiatalabb, 140ezerrel kevesebb kilométerrel.

Azért nem 1-2 jó motort csinált a BMW, a 2000-es évek előtt az M40-et tudom felidézni, mint nem egy jól sikerült motort, de ezek is mennek a mai napig, csak szinte mindnek kopott a vezérlése.

Egyébként az egyetlen sportos, hátsókerékhajtású autó, amit olcsón megkapsz, ezért is van belőle ennyi. Ha valakinek csak A-ból B-be eljutni kell az autó, akkor nem neki való. Ha kicsit igényesebb a zajkomfortra, beltérre, meg szereti a sportosabb menettulajdonságokat, annak ilyen árkategóriában nem nagyon van más választása. Felőlem KIA jel is lehetne rajta, akkor is ez az autóm lenne. Persze van, aki azért veszi, mert menő, meg van aki azért, mert szép. Az E46-ból szerintem azért is van annyi, mert korának egyik legszebb autója. Persze ez szubjektív, de a legtöbb embernek bejön.

2015. júl. 22. 08:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha veszel egy ritka autót, ami elérhető árú, nem túl költséges a fenntartása és jól is néz ki és megyeget is, akkor az másoknak is megtetszik és hamarosan a többeknek is lesz. Ezért nehéz kitűnni. Hacsak nem veszel egy olyan drága autót, amit egyszerűen nem tudnak mások megvenni, hiába vágynak rá. De ezt nem teheti meg mindenki, vagy ha megteheti is, akkor csak nem akar sokat költeni egy autóra.

Japán autókból is rengeteg van, franciából is. Miért lennének kinézve?

2015. júl. 22. 09:01
 9/9 anonim ***** válasza:

A BMW-nek hihetetlen jó a marketingje.

Csak egy egyszerű példa. Nézd meg, egy közepes felszereltségű új 3-as BMW-nek kb ugyanaz az ára, mint egy szintén új, de full felszereltségű Volvo S80-nak.

Szerintem ha valaki kipróbálná egymás után mindkét autót, akkor nincs élő ember, aki ezek után a 3-as BMW-t választaná.

Mégis, nézd meg, új S80-ból vagy 3-as BMW-ből szaladgál mégis több?

2015. júl. 22. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!