Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 94-es swiftben hol lehet...

94-es swiftben hol lehet leengedni a fékolajat? Itthon cserélném a fékolajat, azért kérdezem.

Figyelt kérdés

2015. júl. 21. 07:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen sehol...

Ha gondolod, a tartályból leszívsz annyit, amennyilehetséges.

Én így szoktam:

Kerekek le, megnyitni a légtelenítő csavart (rá egy műanyagcső, alul edény amibe folyik) és ki kell a fékpedállal pumpálni.

Amikor a tartályból majdnem kifogy, akkor megy utána, csurig a friss.

A jobb hátsóval, a legmesszebb lévővel célsrű kezdeni.

Egy jótanács: mielőtt nekiállsz, az összes légtelenítő csavart szórd meg csavarlazítóval.

Villáskulccsal nehogy nekiállj megnyitni, jó esélyed van, hogy elnyalja. Még a csillagkulcs is necces. Dugókulcs, ha elég hosszú jó lehet.

Én csak csőkulccsal állok neki, mert volt olyan, hogy anyát kellett rá hegesztenem ott helyben hogy ki tudjam venni.

2015. júl. 21. 09:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen.
2015. júl. 21. 10:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudod leengedni, de nem is kell, mert akkor lelevegősödik a fékrendszer és az nem jó. Ez nem olyan mint amikor a motorban cserélsz olajat. Vidd el szerelőhöz, mert úgy érzem a kérdésed alapján, hogy ez a művelet erős kihívás lenne a számodra.
2015. júl. 21. 10:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Nyugi, szervizben is csak kiszívják a tartályból, és felöntik friss fékfolyadékkal. Ezt egy fecskendővel bárki megtudja csinálni.
2015. júl. 21. 13:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Az nem csere ha csak a tartályból szívják ki és ráöntik a másikat mert akkor a csövekben munkahengerekben a régi folyadék marad. Na azt annyira nem egyszerű megcsinálni olyannak aki még nem látta hogy hogy csinálják, és 2 ember kell hozzá.
2015. júl. 22. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!