Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékbetét, ATE, Ferrodó,...

Fékbetét, ATE, Ferrodó, Brembó, Textstar?

Figyelt kérdés

Kinek milyen összehasonlítási tapasztalatai vannak?

Pl. valaki használt ATE betétet de miután azok elkoptak/csere éretté váltak, már még egyszer nem ATE betétet rakatott fel, hanem mondjuk Brembot és jobban meg volt vele elégedve mert .....

vagy megbánta,mert ....

#fékbetét #Texstar #Ferrodó
2015. júl. 20. 00:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Brembo van gyárilag is, gond nincs vele nálam, igaz még csak egyszer lett cserélve, de szerintem maradok ennél a márkánál. Nem a neve miatt, hanem mert szimplán jó minőségű.
2015. júl. 20. 05:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt már mind a 4 fajta.Egyikre se tudok rosszat mondani.Én azt mondom hogy nagy márkát kell venni(Mert hát a fék az fék) azzal nem nagyon foghatsz mellé.
2015. júl. 20. 07:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én Zimmermannt vettem Ferodo féktárcsával. Tökéletes. A gyári Bosch betétek a nemtommilyen tárcsával meg sípoltak mint az állat.
2015. júl. 20. 09:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
ÁR/érték arányban a Ferrodo szerintem az egyik legjobb!
2015. júl. 20. 11:09
 5/12 A kérdező kommentje:

Egy Skoda Superbről lenne szó,ezen lesz hamarosan aktuális a csere. Fék betét és tárcsa csere is időszerűvé vélik lassan.

A hátsó féknél, kicseréltem a tárcsákat és a betéteket is.

Hátul Ferrodó tárcsák és betétek vannak. (az,eredetik, ATE volt) Itt nem veszek észre semmi különbséget,kivéve azt, hogy amikor leparkolok és behúzom a kéziféket (ami kiválóan működik)az autóból kiszálláskor és beszálláskor ,nyikorgó hang jön ki a féknél.

Az eredeti kérdésem arra irányul és azért kérem a tapasztalati véleményeket, hogy a vélemények meg hallgatása után könnyeben tudjak dönteni, esetleg mások hibáján okulva tanulni belőle.

Milyen tárcsákat és milyen betéteket rakja fel?

Várom a tapasztalatokat,tanulságokat,véleményeket.

Pl. Vannak ismerősök akik azt mondják, hogy XY betét a sokszori de rövid fékezéseknél hatásos és jó, de a többszöri és hosszú fékezésekkor,felmelegedéskor már gyengébb a fékhatás. Ebből a szempontból nézve keresem a "legjobb" kompromisszumos megoldást.

2015. júl. 20. 13:30
 6/12 A kérdező kommentje:
A vezetési stílusom és autó használatom, inkább dinamikus mint kimondottan sportos. Az autó használata vegyes város/kint. Nem alföldön használom az autót, hanem kb. 35% dombosnak mondható részen, 25% hegy 40% viszonylag sík utakon.
2015. júl. 20. 13:47
 7/12 Tomcatters ***** válasza:
100%
En pont ATE ről tértem vissza BremBo ra .. szerintem jobb a BremBo :)
2015. júl. 20. 22:04
 8/12 A kérdező kommentje:
A szerintem jobb a Brembó -val nem tudok mit kezdeni, ha nem írsz tapasztalati véleményt.
2015. júl. 22. 01:33
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Alfa Romeo 2.4-es összkerekes autóm van. Első csere alkalmával a szerelő rábeszélt a Ferrodo betétre és tárcsára, nem volt jó, kb. 2 hétig szenvedtem vele aztán megrendeltem az UNIX-ról a Brembo szettet és vittem a szerelőhöz hogy rakja fel a Ferrodo-t meg szedje le.
2015. aug. 22. 15:41
 10/12 anonim válasza:
23%
Többet próbáltam. Teljesítményt és hatásfokot nézve egyértelműen a Brembo-t mondanám a legjobbnak viszont az ATE nálam tovább tartott (6-8 hónappal)
2023. júl. 26. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!