Mazda Xedos 9 nagy gáz a motorral, javítható?
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom a Xedos 9-emmel.
Körülbelül 3 hete figyelmes lettem rá, hogy hidegen (de szerintem melegen is, már nem emlékszem) nagyon dízel hangon jár a motorom. Előtte pár nappal vagy héttel, gyönyörűen szólt. Sokan mondták hogy hidrotőke... Amit én azért nem akartam elhinni, mert olyan nincs hogy egy hét alatt szétkopjanak. Meg olyan sincs, hogy szennyeződés oldódik fel, és attól hangos (mivel a lerakódás jobban akadályozza a járásban, mint ha fel van oldódva) Egyébként kb előtte 1-2 hónappal volt olajcsere, minden tömítés, szűrő stb stb cserélve újra.
Aztán arra lettem figyelmes, hogy a kocsi nem nagyon megy. Mármint egy 2.5 V6-hoz képest, nem volt fürgébb mint egy 1.6-os akármi. A motortér karbantartás után sokkal sokkal pörgősebb volt, 3000 felett hátbarúgott a nyomaték. Most semmi.
Ebbe így beletörődtem, kértem időpontot szerelőhöz, mondta hogy júl 27 után. Oké.
De 4 nappal ezelőtt olyan történt, hogy 15km esti autókázás után hazaérve ömlött ki a füst a motorháztető alól. Rendesen beparáztam, hagytam kiszellőzni, lehűlni, olajszintet néztem, maxon van. Vizet elfelejtettem megnézni. Másnap mentem vele 5km-t, semmi gáz. Rá egy napra megint megyek 5km-t, megállok, felnyitom, ellenőrzöm, semmi füst, megyek még 5km-t, minden rendben, még a hangja is szép volt, semmi füst. Megyek még 5km-t, hazaérek, ontja a füstöt magából. Éppen csak még be akartam tolatni a helyére, lefulladt. Újraindítani alig sikerült, olajos kanna lámpa villog mint a h*lye. Oké, állítsuk le, inkább tolom. Olajat megint megnézem, háromnegyed-full körül. Eddig abban reménykedtem, hogy valamire ráfolyik az olaj és az ég, de megfigyeltem, hogy a szelepfedél alól is jön, meg mindenhonnan a motor körül. Betoltam a szerelőakna fölé, alánéztem, ez a látvány fogadott: [link]
Mivel olaj van, de folyik is, a motor mégis füstöl, kizárásos alapon olajpumpára tippeltem. Ma megint megnéztem az autót, hátha találok valamit, megnéztem hogy áll a víz, körülbelül csont száraz volt a tartály, a motornál a hűtővíz cső is csont száraz volt. Nagyszerű, valamikor elfolyt az összes vizem. Felöntöttem 5L desztillált vízzel, majd keresni kezdtem. Megtaláltam, hogy egy kissujjnyi vastag gumicső repedt el, ami a fűtéscsövektől beljebb, a motor jobb oldalán, a hátsó hengersor környékén, a motorba becsatlakozva helyezkedik el. Nem is csöpögött, hanem folyt belőle a víz. Ezek ismeretében, mekkora gáz van a motorral ? :S
Kérdés,mennyit száguldoztál víz nélkül.
Ha nincs szerencséd,akkor megfőzted a motort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!