Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy 1200 Ladám! És az ha...

Van egy 1200 Ladám! És az ha hátsó kipufogó dobot kicserélem egycsöves koppánykipufogóra árt e a motornak ha a eltávozó gázog gyorsabban kijönek?

Figyelt kérdés
nah szóval 85000 km vanb benne eddig sima normál kipufogó dob van rászerelve valamejknap lecseréltem egy koppánykipufogóra hangja szinte nem változott maradtt a régiben talán kicsit hangosabb de csak gázadáskor hallható de ez most lényegtelen azért lett lecserélve a hátsó dob mert azt olvastam hogy akkor mivel az elégő gázok könyebben távoznak igy a fogyasztás is kisebb lessz.. csak nem tudom igaz e vagy sem és árt e a koppány vagy sem.. a motornak.. most kinevethettek hogy lada mit számit annak már de én szeretem a kocsim és nem akarom hogy baja legyen.. még sokáig jónak kell lennie.. nem szoktam vele csak 60-70-es tempóval menni és kimélem ahogy tudom évente olajcsere Repsol 15-40w magyar benzin 95 oktánszám .. ahogy számolom a fogyasztását kb 7 litert eszik.. de koppányal kevesebbet enne ha ugyan ugy 60-nal haszunálnám?
2010. márc. 4. 16:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Elméletileg igen: a motornak kevesebb munkát kell a gázok "kipréselésére" fordítania. A valóságban azonban nem lesz érezhető a fogyasztás csökkenése, mert a rendszer legszűkebb keresztmetszetét jelentő hátsó híd előtti dob (már ha eredeti 1200-as kipufogó van rajta és nem a szikrafogós 1500-as) megmarad. Annyi lehet a hátránya, hogy a kisebb áramlási ellenállás miatt az égés eltolódik a kipufogóleömlő felé. Én is így jártam, mikor a Zsigulin a csonk és az Y közti tömítés kiégett. Ekkor nagyon szép, durrogó hangot hallasz a kipufogóból, amit azonban a kipufogószelepek nem értékelnek annyira, hiszen az égés az ő közvetlen közelükben megy végbe. Ezen viszont lehet segíteni az előgyújtás megnövelésével (elosztó forgatásával vagy az oktánszám-korrektorral).
2010. márc. 4. 16:44
 2/3 anonim ***** válasza:
ezerkecskénél nagyon jó a 7liter , a régi ruszki technika nem fog 4literrel elmenni , szerintem ennél kisebb fogyasztást nem lehet vele elérni
2010. márc. 4. 17:12
 3/3 A kérdező kommentje:
kimaradtt hogy közepen katalizátor van..
2010. márc. 4. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!