Polírozást milyen időközönként érdemes csináltatni, hogy még ne legyen káros a fényezésre?
Polír, vagy wax? Nem mindegy.
Ha évente políroztatod, akkor az autón 7-8 éves korára nem lesz fényezés, csak az alapozó.
Polírozásnál gyakorlatilag lecsiszolod a fényezés felső rétegét, ezzel kicsiszolod belőle az apró karcokat. Mivel a fényezés vastagsága véges, nem lehet akárhányszor megcsinálni.
Waxolásnál waxot, egy viasszerű anyagot viszel fel a felületre, amivel egy időre feltöltöd a hajszálkarcokat. Ezt akárhányszor meg lehet ismételni, de attól a karcok még ott vannak, csak egy ideig nem látszanak.
Nincs mit.
Szóval szerintem ha tényleg polírról van szó, az éves gyakoriság szerintem sok. Az én autóm most 10 éves és eddig egyszer 7 éves korában volt teljesen kozmetikában átpolírozva. És elég újszerű a kinézete, sokan nem tippelnék 10 évesnek. Igaz vigyázok is rá nagyon. Waxolni viszont rendszeresen, kb 3 havonta waxolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!