Mindent összevetve gyorsulás, végsebesség, alkatrészek ára, fogyasztás melyik érné meg jobban Opel Astra H 1.6 105 lóerő benzines vagy Opel Astra H 1.9 cdti?
Hát mindenképpen a dizel. Gyorsulás, végsebesség, fogyasztás, itt mindegyikben a dizel nyer, már a 120 lovas verzó is nagyon erős, a 150 lovas meg már autópályán is képes alázni.
Persze az alkatrészek drágábbak, de fogyasztásnál még azt is visszahozod. Szóval minden érv a dizel mellett szól szerintem.
És egy dízelbe mennyit tekernek bele évente? 30-50 ezreket. Akkor lehet számolgatni. Persze nyugodj meg az óra 189 ezren fog állni az összesben.
Gondolkodj már ember. Újonnan Miért fizet valaki +6-800 ezer Forinttal többet a dízelért? Hogy a garázsban álljon?
"Gondolkodj már ember. Újonnan Miért fizet valaki +6-800 ezer Forinttal többet a dízelért? Hogy a garázsban álljon?"
Ahogy mondod. Rengetegen vesznek dizelt, amibe aztán tekernek évi 5-6 ezer kilómétert. Csak a fogyasztás miatt vettek dizelt, vagy mert jobban tetszik a dizelmotor karaktere. Régi sztereotipia ez, hogy csak az kereskedők meg hasonlók vesznek dizelt, akik az autóban élnek.
Lehet abban igazatok van, hogy az ilyen kevés kilóméteresek fel sem kerülnek a netre.
Amúgy meg adtam el én már hibátlan dizelt 530 ezer kilóméterrel az órában, olyan volt, hogyha 180ra tekerem, mindenki elhiszi. De hülye voltam, eladtam inkább féláron. A lényeg hogy a sok kilómétertől sem kell feltétlenül félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!