Újjan szeretnék robogót venni de nem tom eldönteni miet, valami tipp?
Ne robogót vegyél. Ha veszel újonnan 200-300 ezer Forint értékben, annyiért csak gagyit kapsz, amivel csak baj lesz. Ha normálisat akarsz venni az már, 500 ezer Forint körül lenne és annyit nem ér mivel még akkoris ott az a szörnyű fokozatmentes automata váltó (variátor.. ékszíj hajtja a robogókat nem lánc). És a kereke is kicsi és a szar magyar utalkon szó szerint fájdalmas tud lenni olyat felüt! Nekem majd' szétverte a csuklómat egy Yamaha robogó..
Inkább vegyél egy jó állapotban lévő 4 sebességes Simsont, a váltást seperc alatt megtanulod és van ereje, kényelmes az ülése, nagy kereke van ami átsiklik a kátyúk felett és ha földútra kellene tévedned ott is jó szolgálatot tesz.A teleszkópoknak nagy a rugóútjuk. (elöl 130 mm hátul 85 mm) szóval nem üt fel és nagyon jó az úttartása.
A szervízről annyit hogy bármilyen szar állapotban is van egy Simson 10 ezer Forintból működőképes, használható motort faragsz belőle. Az alkatrész nagyon olcsó. Sokan riogatnak hogy Jézusom egy karburátor 8-10 ezer Forint újonnan.. csak azt sokan elfelejtik, bármilyen hiánytalan 600 Forintból meg lehet csinálni..(ugyanis az összes alkatrésze együtt 600 Ft)
A városi tempót nagyon szépen tartja, és az enyémnek a végsebessége 80 km/h, a fogyasztása 3 liter körül alakul.
És mivel új robogót akarsz venni, ezért feltételezem van pár száz ezer Forintod erre a célra, ezért linkelek pár motort ebben az árfekvésben:
Ez a motor véleményem szerint nagyon megéri az árát! Ha megnézed a második képet ott van még pár Simson korabeli motor amik szintén igényesen fel vannak újítva, szóval a fickónak van tapasztalata és nem monyákolt motort ad 139 ezer Forintért.
És van még egy:
erről ugyanazt tudom elmondani, csak ez piros :)
Ezek a motorok a Simson legjobban felszerelt motorjai:
Index, duda, 12 voltos rendszer, tirisztoros gyújtás és egyéb finomságok :)
Sok sikert a motorvásárláshoz! :)
(u.i.: ha mégis robogót vennél, mindenképpen 2 üteműt vegyél, mert a 4 ütemű nagyon lomha.. 250 köbcenti alatt a 2 ütemű jobb a 4-nél)
Azért ezek is 2-300eFt körül vannak, amiket az első írt.
Bár ahhoz képest, hogy nekem azt túlácsolták hogy 100eFt alatt még ránézni se szabad egy biciklire, nem tartok soknak ennyit egy robogóért.
A Simsonos vagyok :D
Nem is szabad bicót venni 100 alatt :D
Az enyém 127 volt és nagyon megérte mindent kibír
Hadd ne tegyük össze a Simson telyesitményét egy jobbacska robogóéval.
Miért óvakodsz a használt műszerektől, én 3 éve hajtok egy Malaguti F12- őt, és belenyomtam 30000 kmet, eddig nagy dolgot nem csináltam rajta. Ékszíj, görgők meg hasonlók. De akkor sem egy 20 30 éves gép... amivel több a baj mint amit mész vele.
Hát hallod én az F12-ről jót nem hallottam..
És a Simson legalább motor. Ezek csak robogók.
Teljesítménnyel van gond? Ismerek olyat akinek 120 a vége..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!