Van köztetek olyan aki tapasztalat nélkül állt neki a
jogsinak?
Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok és szeretném megszerezni a jogosítványt autóra. Anyukám egyedül nevelt és nincs neki jogosítványa így alig ültem autóban életem során, mindig busszal vagy biciklivel közlekedtem. Van így értelme nekiállni, hogy még azt sem tudom, hogy melyik pedál a gáz vagy a kuplung?
2015. júl. 5. 15:31
1/8 anonim válasza:
29 évesen szereztem meg, nulla tapasztalattal, azt se tudtam, hogy működik a kuplung. Nem olyan nagy a para, megtanulod és utána bőven lesz időd begyakorolni.
2015. júl. 5. 15:36
2/8 anonim válasza:
Nekünk se volt soha se autó, se motor. Nemrég csináltam az A korlátlan, mindenen elsőre átmentem plussz óra nélkül.
2015. júl. 5. 15:43
3/8 anonim válasza:
Gyerekként még csak játékból sem ültem soha a volán mögött... 32 évesen azt sem tudtam, melyik a gázpedál, és bizony szakadó esőben magyarázta az oktató, hogy mivel takarítsam az ablakot.
Kicsit nyögvenyelősen, de megcsináltam végül, 3 hónapja már... és úgy 2 hónapja vezetek is egyedül, vagy kisgyerekkel a hátam mögött.
2015. júl. 5. 16:38
4/8 anonim válasza:
Nem olyan ördöngösség az. Az elméletet meg tudod tanulni. A gyakorlati vezetésnél meg az első alkalomnál megmondod az oktatódnak. Ő mindent el fog magyarázni, ez a dolga.
2015. júl. 5. 17:01
5/8 anonim válasza:
Türelem és kitartás kérdése. Mivel semmit nem tudtál kipróbálni, feltételezhetőén a következő 30 óra gyakorlatnál többre lesz szükséged, de menni fog. Abba a hibába ne ess, hogy neked 30 óra gyakorlás után mindenképpen vizsgázni kell. Akkor jelentkezz vizsgára, ha esélyed van... Az majd érezhető lesz, de akkor se légy türelmetlen, ha esetleg 30 óra után még csak az alapoknál tartasz - az a nehezebb, később gyorsabb a tanulás
2015. júl. 5. 18:12
6/8 anonim válasza:
Nem kell félni, az iskolákban általában mindenkit úgy tanítanak hogy még azok is felzárkózzanak akik még autót sem láttak életükben:)
Az oktatód is szerintem meg fogja kérdezni hogy vezettél-e már
2015. júl. 5. 19:18
7/8 anonim válasza:
Sokan vannak úgy mint te, hogy nem vezettek előtte és úgy kezdenek neki mint pl én is :) Ha meg akarod tanulni megfogod csak kitartás! Még az elején járok de 30 óra kevés lesz nekem is, már úgy kezdtem neki, hogy ezzel tisztában voltam.
2015. júl. 8. 14:15
8/8 anonim válasza:
Én 20 vagyok, januárban kezdtem a jogsit. Elsősegély, kresz megvolt elsőre, de a vezetés nehezen megy..
vezettem 46 órát vizsgáig, de megbuktam. Aztán vettem még 10 órát (kötelezően..), és megbuktattak másodszor is, mert nem adtam elsőbbséget egy gyalogosnak... úgyhogy most gyúrok a harmadikra...
nulla rutinom volt előtte, és most kezdek rájönni, hogy az oktatóm sem tanít olyan "húdejól", mint amennyire el van szállva magától...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!