Én mint eladó fél használtautó értékesítés után köteles vagyok e garanciát vállalni az autóraa amit eladtam magánszemélyként? Illetve az eladás után 5hónappal a kocsi elkezdni enni az olajat ez a fajta hiba után felelősségre lehete e vonni engem?
Egyébként mégis mivel fenyegetőznek? Mit mondtak mi lesz? Tudják hol laksz?
Legalább jól kicsesznek magukkal, mert akármi történik, rájuk fogsz gyanakodni és hozzájuk megy először rendőr. Ezért nem jó dolog fenyegetőzni.
Ne foglalkozz velük. Amikor eladtad nekik az autót, akkor ha nem ette, ők nem mondták hogy ilyen problémát tapasztalnak vele, és hónapokig nem is jelezték feléd, ettől kezdve neked nincs semmi kötelezettséged feléjük.
Nekem is volt ilyen ügyem, egy cigány hapsi megvette az eladó autómat, majd 8 hónap múlva jött, hogy a kocsi tönkre ment, adjam vissza az árát. Veszekedtünk egy sort, aztán mondtam neki hogy had nézzem már meg az autót hogy mi történt vele, azt mondja rendben. Elmegyünk apámmal, odaérünk, nézzük az autót, alaposan le volt gallyazva. Benézek a műszerfalra, látom hogy már vagy 35 000 km-el több van benne mint mikor megvették tőlem. Kiváncsiságból kihuzom a nivópálcát, mint a kátrány. Kérdezem a cigányférfit hogy olajat mikor cserélt? Azt mondja hogy ő nem cserélt benne mert nem kell azt, közben mikor megvásárolta tőlem az autót, mutattam neki a matricán az utolsó olajcsere kilométerállását és el is mondtam neki hogy a kocsi 9000 km-t ment azóta, tehát 1000 km-en belül cserélje le, sőt, odaadtam egy üres Selenia olaj-os kannát hogy a boltba mutassa meg az eladónak hogy ilyet kér, azt mondta vesz egyet és másnap lecseréli, csak a páciens elfelejtette. Nem tudom hogy egy ember hogy lehet ilyen hülye, hogy lemegy vele még 35 ezret, mikor már 9 000 benne van, a kocsi pedig már 370 000 km felett futott. Mondtam neki hogy ő vágta szét az autót, én a vásárláskor kellően tájékoztattam mindenről, ő ezt nem tartotta be, innentől kezdve nem követelőzhet és ott hagytuk.
Hát igen néhány ember iszonyatosan el van tévedv. Fodrász szalonokba is 3-4 nap, meg 1 hét meg 2 hét múlva vissza szoktak járni sokan panaszkodni, hogy nem úgy áll a hajuk, ahogy volt frissen a fodrász után. És h ingyen szolgáltatást akarnak emiatt. Rengeteg ilyen van, mindig beszélgetek a fodrászokkal különböző szalonokban. Legtöbbször plázákba járok. Budapesten.
Én nem tudom hol élnek egyesek.
Múltkor itt felénk a gyrososnál egy csávó az összes trágár szót használva üvöltözött az 50 év körüli nővel, hogy a sok vevő között véletlenül nem jegyezte meg pontosan, hogy hogyan csinálja, tett bele hagymát... Ráadásul esélye se volt megkérdezni hogyan csinálja, mert a csávó elment addig valamerre. Csak az elején odaböfögte halkan. Még én se hallottam, pedig ott álltam mellette.
Örs Vezér tér Árkádban pedig van egy szendvicses bolt, vannak sütik, meg minden, na ott meg az a szokása néhány embernek, hogy visszaviszi a már szinte teljesen megevett szendvicset, hogy hajszál van a szendvicsében, adjanak neki egy másikat ezért ingyen. Természetesen a velük lévő családtagjuk, haverjuk stb. hajszála található benne, hogy így szerezzenek még egy szendvicset.
És ilyen tök jól öltözött, normális embereket képzeljetek el mindegyik esetnél, akikről meg nem mondanád, hogy ekkora semmirekellők.
Hasolók azokhoz a marhákhoz, akik az úttesten autók elé vetik magukat, még a fejükkel direkt szét is fejelik az ablakot, mintha elütötték volna őket, hogy így csikarjanak ki pénzt az autósból a testi épségük, életük kockáztatásával. Csak rácsesznek mikor van fedélzeti kamera benne.
Egyébként mégis mivel fenyegetőznek? Mit mondtak mi lesz? Tudják hol laksz?
konkrétan nem mondta ki csak az egyik hevesebb telefonbeszélgetésünkkor mondta h uhhh ha lemegyek meg ha elmegyek stb de nem fejezte be. am az adásvételin rajta van a címem sajna :D de a legutóbbi telefonbeszélgetésünkkor közöltem vele h hajlandó vagyok fizetni a teljes kárért mihelyt bebizonyítja szakérővel alátámasztva, hogy a mostani hiba az autón már az eladás pillanatában megvolt és az én felelősségem ha nem akkor csak egy autószerelő bemondására nem vagyok hajlandó ennyi idő után fizetni. és elméletileg fogok kapni egy ügyvédi felszólítást és vége lett a beszélgetésnek, h mi lesz a vége kíváncsian várom.
Az egyik ilyen fenyegetős telefonbeszélgetést vedd fel magnóra, aztán ha történik akármi, akkor egyből fel is jelentheted.
Mondd is meg nekik, hogy az eddigi beszélgetéseket mindet felvetted és csak magukkal csesznek ki és imádkozzanak, hogy ne legyen nálad betörés, meg semmi, mert azonnal őket fogod feljelenteni elsőszámú gyanúsítottként.
Utána biztos, hogy nem fognak többé fenyegetőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!