Milyen márkájú fékbetéteket ajánlanátok 1999-es régi Suzuki Swift-be?
Pontos fékútmérést nem látok benne, innentől vicc az egész - szerintem.
Valami olyan kellene, hogy X betéttel adott sebességről ennyi méter, a másikkal annyi méter.
Persze számít. Ha visszalapozol nem is azt írtam, hogy a legolcsóbb hulladékot kell bele megvenni ( ami listaáron 3600 körül van ) hanem egy akármilyen normális középkategóriás cuccot. ami még mindig 40%-kal olcsóbb, mint a brembo.
Nekem volt már 220-ról vészfékezésem Jurid betéttel, sem a betét, sem a tárcsa nem égett meg ( mint amit a videóban is tapasztaltak). Azt elhiszem, hogy egy noname olcsó hulladék betét lutri, de egy középkategóriás betét és egy prémium között utcán biztosan nem lesz különbség - szerintem.
A motor az már, ott az első fék sokkal nagyobb terhelést kap, ráadásul a cikkben is írják:
"Az éles próbákon, bőven a tizedik próbálkozás után is sorozatban jöttek a 25 méter körüli eredmények, és még a túlsúllyal megrakott ZZR is 30 méteren belül teljesített."
Ez egy hétvégi motorozásnál még lehet átlag is, amikor csapod neki a 82-esen, ott hamar összejön 10-12 intenzív fékezés. De személyautónál közúti használatban ez nem jellemző. Ha valakinek egy úton 5-10-szer kell intenzíven fékezni, esetleg vészfékeznie az vagy állat vagy vak. Nyilván egy ilyen használatnál már tuti jobb lenne a brembo, de ez nem a normális használat.
Azzal sme értek egyet, hogy a cikkben azt írják: egy péntek esti balatoni úton az M7-esen simán összejön ennyi. Pont tegnap jöttem haza, ismét megcsodáltam a lefelé tartókat, autópályán két összefüggő sor 3 méteres követési távolsággal... Ez minden csak nem normális közlekedés, így jó, hogy összejön annyi :D
Köszönöm a hasznos válaszokat, észrevételeket, személyes tapasztalatokat.
Találtam Textar betéteket 9000-ért, ezt választottam, meg is rendeltem a kocsihoz. A vezetési stílusom normális, nem szokásom a száguldozás :), és a túlzott fékhasználat. Remélem jók lesznek és sok probléma mentes kilométert tudok majd velük megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!