Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson kipufogót mivel tömítsem?

Simson kipufogót mivel tömítsem?

Figyelt kérdés
Mindig kifúj a kipufogó akárhogy meghúzom kilazul és kifúj. Cseréltem már a réz tömítőgyűrűt is.

2015. júl. 2. 21:01
 1/8 anonim ***** válasza:
29%

A biztosító rugós alátét rajta van?

Ennek a feladata megakadályozni a hollander lelazulását:

[link]

A menet jó rajta?

2015. júl. 2. 22:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Ilyen nincs rajta de ezt hova kell rakni? Menet jó.
2015. júl. 2. 22:33
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Ez ilyen. Én 25 év alatt nem tudtam megoldani, úgy hogy nem alakítom át az egészet. Nekem fontosabb a gyári kinézet. Még talán akkor éred el a legjobb eredményt ha teflonszalaggal betekered a könyököt a hollander alatt aztán a hollandert is feltömíted vele. Ez sem örök élet de nem lazul le olyan hamar.
2015. júl. 3. 09:41
 4/8 anonim ***** válasza:
29%

A rögzítő alátét nem átalakítás, gyárilag is volt rajtuk, csak az idők folyamán elkoptak, és a tulajok sajnálnak érte kiadni 300 Ft-ot...

A hollander teteje recés, fölé kell a biztosító. A két köröm a hengeren a menet felett kialakított vállba akad be:

[link]

A képen az összerakás sorrendje is látható:

[link]

Gyárilag két tömítő gyűrű is volt, ezt sokan elfelejtik:

[link]

2015. júl. 3. 15:57
 5/8 anonim ***** válasza:
29%

Ezen a képen a 13-as számmal jelzett alkatrész az elfeledett második tömítés:

[link]

2015. júl. 3. 15:58
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
Na az 13-as alkatrész nem ér egy kalap szamócát sem, ha nem felejted ki akkor sem. Hiába gyári minden, lerázza magáról a hollandert.
2015. júl. 3. 16:36
 7/8 anonim ***** válasza:
29%

Az alsó gyűrűnek nem is igazán tömítés a szerepe, hanem egy az, hogy kiegyenlítse az erőt a hollander és a cső között, mert szinte mindig feszül valamerre.

Fura, hogy régen csak akkor szívtam a Schwalbe kipufogójával, amikor le volt nyalva a menet a csonkról, és apámnak kellett esztergálni menetjavítót rá.

A későbbi S50-essel már nem volt ilyen baj, pedig volt olyan nap, hogy 3x szedtem szét és raktam össze, mert bénáztam a váltójával, de a kipufogó nem akart leesni róla.

No persze ez már vagy 30 éve volt, mostanában már biztos lehetetlen összerakni rendesen...

:D

2015. júl. 3. 21:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat kipróbálom ezt az alátétet azért. :)
2015. júl. 3. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!