Simson kipufogót mivel tömítsem?
A biztosító rugós alátét rajta van?
Ennek a feladata megakadályozni a hollander lelazulását:
A menet jó rajta?
A rögzítő alátét nem átalakítás, gyárilag is volt rajtuk, csak az idők folyamán elkoptak, és a tulajok sajnálnak érte kiadni 300 Ft-ot...
A hollander teteje recés, fölé kell a biztosító. A két köröm a hengeren a menet felett kialakított vállba akad be:
A képen az összerakás sorrendje is látható:
Gyárilag két tömítő gyűrű is volt, ezt sokan elfelejtik:
Ezen a képen a 13-as számmal jelzett alkatrész az elfeledett második tömítés:
Az alsó gyűrűnek nem is igazán tömítés a szerepe, hanem egy az, hogy kiegyenlítse az erőt a hollander és a cső között, mert szinte mindig feszül valamerre.
Fura, hogy régen csak akkor szívtam a Schwalbe kipufogójával, amikor le volt nyalva a menet a csonkról, és apámnak kellett esztergálni menetjavítót rá.
A későbbi S50-essel már nem volt ilyen baj, pedig volt olyan nap, hogy 3x szedtem szét és raktam össze, mert bénáztam a váltójával, de a kipufogó nem akart leesni róla.
No persze ez már vagy 30 éve volt, mostanában már biztos lehetetlen összerakni rendesen...
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!