Saab 9-5 3. 0 V6 Griffin helyett egy 2004-5 BMW 525d?
Figyelt kérdés
Jelenleg (20 éves vagyok) van egy 1999 nyári SAAB 9-5öm. Full extrás, nagyon megy,nagyon kényelmes, imádom. Viszont elég sokat eszik városban. Országúton prímán fogyaszt,pláne a nagy méretéhez képest. 3000es benzines. Esetleg ha eladnám jó áron, és lenne rá plusszban keret,érdemes lenne egy dízel 5ös bmwt venni helyette? A kedvenc formám. Paraméterben kb ugyanaz,mint a 9-5öm. Vélemények? Ellenérvek? köszi előre is, 20F2015. jún. 27. 23:32
1/16 anonim válasza:
a dízelnek is nagy fogyasztása lesz városban, de miért nem inkább egy 530d?
2/16 anonim válasza:
525d -t városi forgalomba venni hatalmas öngól. Meg fogod ölni a motorját a sok rövid távval. Nem erre van kitalálva ez a típus így szerintem nem érdemes megvenned.
3/16 anonim válasza:
Szerintem az 530 d-sem városra van kitalálva szóval ennyi erővel akkor mindegy melyiket veszi. Az 2.5 d is elviszi a vasat és talán kevesebbet is eszik sőt, szinte biztos. De városba teljesen felesleges dízelt venni. Nem fogja élvezni a motor szerintem vegyél egy benzinest, de egy 2.0(szerintem kevés alá) vagy 2.5 benzines is fogja kérni a naftát a vas elhordásáért, szóval... :D
4/16 anonim válasza:
Szerintem az E60 nagyobb, mint a 9-5 ( de nem néztem utána, ez csak szerintem).
Az 525d tényleg nem túl nyerő városban, ahogy az 530d-sem. Ha a fogyasztás a szempont akkor keress egy jó 520d-t.
5/16 anonim válasza:
Ui: Elég sokat kéne hozzá tenni, hogy kijöjjön belől egy normális állapotú 525d. :D Szerintem 1 milla alatt fog elmenni a saabod. :D
6/16 anonim válasza:
Jaja alapból az 5 -ös BMW nem való városba, tökimdegy, hogy 525 vagy 530. Ezekkel rá kell állni az osztrák meg a német autópályákra aztán 200 -as átlagtempóval menni nyaralgatni a családdal, nem a szűk városi utcákon alacsony sebességgel, sokszor megállni, elindulni, stb. jellemzően ezek nyírják ki a motorjukat. Plusz hiába dízel, be fog kapni 10 L gázolajat városban. A másik meg, hogy a futóműve sem a magyar utakra tervezett, csak a lengőkarok darabja pedig 80 000 Ft körül van. Sztem felejtős. Meg az 5 -ös az a sorozat amit kevesen tudnak szerelni (nem gányolni!!). BMW márkaszervíz meg tudjuk milyen, a világ pénze nem elég nekik.
7/16 anonim válasza:
Nem mondta sehol hogy csak városban használná, úgyhogy nyugodtan vehet egy 525D-t. Ha 10 ezer kilóméterenként cserélsz benne jó olajat, jó gázolajat veszel, és nem húzatod nagyon hidegen, a sok város sem teszi tönkre.
8/16 anonim válasza:
A városi fogyasztása miatt cseréli a Saabot szóval gondolom minden éppeszűnek erthető volt a kérdés nagyokos, csak te hasaltál el rajta. És továbbra sem városi autó.
9/16 anonim válasza:
A modern diseleknél meg nem számít már annyira, hogy hideg -e a motor vagy nem, ez nem egy 20 éves fos diesel Golf. Több ostobaságot ne okádj már be ide köszi.
10/16 anonim válasza:
"A városi fogyasztása miatt cseréli a Saabot szóval gondolom minden éppeszűnek erthető volt a kérdés nagyokos, csak te hasaltál el rajta. És továbbra sem városi autó."
De odairta, hogy országúton is használja. Meg átlag ember tudod mindenütt használja az autót, nem mindenki olyan tehetős, mint te, hogy tartson egyet városba, egyet pályára, egyet országútra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!