Nem egyezik a motorszám, mi a tehendő?
Hello!
Elvittem a tegnap az autom műszaki vizsga meghosszabbításra, ahol kiderült, hogy a motorszám, nem egyezik a törzskönyvben szereplővel.
Mondták, hogy valoszinűleg motort cseréltek benne, de ez nem volt bejelentve (az előző tulaj nem emlitete vásárláskor!).
Tehát most bele kell iratnom a törzskönyvbe az uj motor számát, viszont a motorrol semmiféle papirom nincs.
Mi ilyenkor az eljárás, mibe fog ez fájni nekem?
"az előző tulaj nem emlitete vásárláskor!"
Az a minimum, hogy személyesen meggyőződsz az adatok valódiságáról!
Aláírtál valamit, de nem tudtad mit. Gratulálok, innentől fogva cseszheted.
"Az a minimum, hogy személyesen meggyőződsz az adatok valódiságáról!"
Igy van én szurtam el, viszont minden más stimmelt, a motorszám meg elég eldugott helyen volt, utolag én is tudom mit kellet volna tennem, de ezzel is tanultam, a kérdésem nem ez volt!
Eredetvizsgára még nem került sor, abban bizom, hogy valamilyen formában, a törzskönyvbe majd betudom iktatni a motorcsrét....
Mondjuk jobb ha a vevő csináltatja az eredetvizsgálatot, mert neki nem érdeke, hogy ne derüljön ki az igazság..az eladó könnyen levajazhatja, aztán nézhet a vevő...
persze ezeket a szerződésben fel kell tüntetni, és akkor vissza lehet kérni a babaruhát...
így már macerásabb, főleg ha az eladó eltűnik..
Megoldahtó természetesen, mert egy motorcsere nem nagy ügy... de nem úgy megy, hogy beíratom a törzskönyvbe, oszt jónapot...
meg kell keresni az eladót, és ha udvariasan is, de felszólítani, intézze a motorcsere papírokat. szerezze meg a papírokat. ha lopott, akkor úgysem fogja, de valahogy el kell indulni..
aztán a közlekedési hatóságnál megmondják, mi is a teendő..
.pár ezerbe fájni fog...
járj szerencsével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!