Hogyan tehetem meg a leggazdaságosabban az utat?
Kb. 300 km.-t személygépkocsival, autópályán.
Milyen gyorsan menjek kb? Tudnátok tippeket adni az útra hogyan tudok legkisebb fogyasztással megtenni az utat?
Szerintem a legtöbben pályán 130 alatt mennek a külső sávban és senki nem tolja le őket.
Amúgy a legtöbb kocsi 80-90-nél fogyaszt a legjobban.
45%-os szerintem készülj, mert lassan lövik a pizsamát.
Ha ennyire számít a fogyasztás indulj el előbb, menjél főutakon 80-90-el. Spóroltál kb. 6 litert 300-on, plusz a pályamatricát.
Egyébként senki nem fog letolni sztrádán sehova. Külsőben mennek a kamionok 90-95-el, őket azért nem illene fenntartani, a nagy tömeg megy a 120-130-as megszokott tempójával, meg néha jön 1-2 sietős 140+al.
100-110-el senkit nem fogsz zavarni..
110 legyen az alap utazósebesség, innen ha úgy adódik akkor ki kell gyorsítani 130-ig, de amint a forgalom engedi, visszaállni 110-re. Nekem legalábbis ez jött be. Persze autótól is függ, de a sebességgel négyzetes arányban nő a légellenállás.
Nem 110-nél lesz a legkisebb a fogyasztás, de azzal a tempóval már haladsz is, de még nem kezd el sokat fogyasztani az autó. 300km már nem olyan kevés hogy ne legyen unalmas az út ezért célszerű néha kicsit jobban megnyomni, még ha a forgalom nem is kényszerít erre, mert az unalom nagyon veszélyes, rádtör a fáradtság lankad a figyelem, ez fokozza a baleset esélyét. Ezzel is érdemes számolni, nem csak a fogyasztással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!