Mennyi idő megtanulni gyújtást beállítani?
10perc alatt egy P-V diagramról se lesz fogalma meg a gyújtásgörbéről se....
Ne bohóckodjál!
Kérdés az honnan kezded? ha 0ról akkor fél év után eljuthatsz oda, hogy lesz fogalmad és szerszámok beszerzése után meg minden féle kialakításnál 1-2 alkalom után jobban fog menni.
Hmmmm!
#1. Ha egy "abszolut kezdőnek" megtanítod pl. egy kétütemű Wartburg gyújtás beállítását, úgy, hogy tudja, mit miért és merre kel tekergetni, akkor Te nagyon ügyes vagy, a kezdő pedig roppant tanulékony.
:)
csak WBt neeeeee, leszedni a homloklemezt és három mexakító, brrrr.
Attól jobban csak barkaszra féket csinálni utáltam ami jó is volt fékpadon :)
#2:
Segítek: az egyszerű megszakítós gyújtásokhoz nem kell csak egy próbalámpa, egy hézagmérő és egy csavarhúzó. Ezek használatához nem kell egyetem, és a működésüket is el lehet magyarázni két bővített mondatban.
Na akkor én is megpróbálok segíteni. :)
Az igaz, hogy elméletileg 0.4mm a megszakító hézag, továbbá annyi az elvárás, hogy az adott pillanatban az ékszíjtárcsa jelzése és a próbalámpa felvillanása egybe essen. Ezt valóban el lehet mondani 10 perc alatt. /hogy megérti, és rááll a páciens keze vagy sem, az már más kérdés/
Csakhogy ez az elmélet, egy öreg kikopott motornál annyit ér, mint vaklovon a kontaklencse.
Mértél már utána egy zárásszögmérős állításnak, hogy valójában mennyi a hézag? Segítek, nincs köszönőviszonyban a 0.4 -el. És ez csak egy tényező a sok közül. Kétségtelen, egy ilyen állítás után nagy valószínűséggel beindul az autó. /na de van aki attól többre is vágyik....../ ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!