Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az Akksi ha az ellenkező...

Az Akksi ha az ellenkező pólushoz és mi történik?

Figyelt kérdés
valami zárlatot kap? nem indul be a motor?
2015. jún. 11. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Te beszélni magyar?

Mit csináltál, összezártad a két sarut, vagy fordítva kötötted be?

Persze lehet, hogy én nem beszélek újmagyarul.

2015. jún. 11. 21:48
 2/10 anonim ***** válasza:
problem, baj, gond :)
2015. jún. 11. 22:31
 3/10 anonim ***** válasza:
ajjajjajjajjajj...
2015. jún. 12. 11:18
 4/10 Zebra3328 ***** válasza:
Jobb esetben elégetsz egy fő biztosítékot, rosszabb esetben megölsz vele néhány elektronikus egységet, motorvezérlő, rádió... Ilyesmiket.
2015. jún. 12. 17:29
 5/10 A kérdező kommentje:
ez motorkerékpárnál történt és nem új magyar nyelv csak véletlenül azt írtam hogy és, nem azt hogy ér, eliírtam
2015. jún. 12. 18:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha csak az egyik vezeték ér az ellenkező pólushoz, akkor semmi se történik. A két pólust egyszerre felcserélni meg nehéz véletlenül, de ha nem kapcsolsz gyújtást, akkor nem hibásodik meg semmi. Régi motoroknál meg csak akkor van gond, ha beindul a töltés. Esetleg elszáll egy Graetz híd, vagy egy biztosíték...

Én a legtöbbször elolvasom, hogy mit írtam ki, és lehetőleg javítom küldés előtt.

2015. jún. 12. 23:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha nem kapcsol gyújtást, a generátor egyenirányítóhídja akkor is elszáll.
2015. jún. 13. 15:38
 8/10 A kérdező kommentje:
igen az egyik sarut rárektam akkor már, és a másik csak hozáért de elég volt az is, siettem éppen. mit lehet tenni ebben az esetben akkor?
2015. jún. 14. 15:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs töltés, akkor generátor egyenirányító híd csere. Esélyes hogy a feszültségszabályzót is cserélni kell. A generátor tekercselése ennyitől még nem megy tönkre, de egy félvezetőnek elég pár század másodperc is, hogy tönkremenjen.
2015. jún. 14. 16:46
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget
2015. jún. 15. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!