Most vettem egy 2006-os 1,9 TDI Ford Galaxy-t. A kesztyűtartóban van egy plusz távirányító ami állítólag az állófűtést kapcsolja. De hiába nyomkodom az autó nem reagál rá! Honnan tudom én meg, hogy tényleg van e álló fűtés a kocsiban?
Nekem ezen nincs mit végiggondolnom, már szereltem is ilyet, tisztában vagyok a működésével.
Elég sok dízel gyárilag fel van szerelve ezzel a kiegészítő fűtéssel, ami automatikusan indul, általában +5 fok alatt és 80 foknál kikapcsol. A generátorról kapja a jelet, tehát eredetileg csak járó motornál működik. Ennek a kályhának csupán annyi a szerepe, hogy motor hamarabb elérje az üzemi hőmérsékletet. Mivel full automata, belül semmilyen kapcsoló, vagy műszer nem utal a működésére. Sokan nem is tudják, hogy van az autójukban. Ezt a kályhát szokták átkötni egy programkapcsolóra (távirányítóra) és akkor már használható elő, illetve állófűtésre is.
Én úgy gondolom ez csak max egy egészséges kis vita volt, szó sincs veszekedésről :)
Még annyit az állófűtéshez, ha olyan van benne amire gondolok, akkor az a bekapcsolás után kb. 1 perc múlva indul csak el, mert annyi ideig tart az izzítás. Tehát ha közben nyomkodod a gombokat, jó eséllyel ki is kapcsolod mielőtt elindulna. Az elhelyezkedése pedig a szakirodalom szerint, valamelyik oldali küszöb mögött kellene, hogy legyen.
Ezt tanulmányozd át egy kicsit:
Elég a második kép alatti néhány sorig olvasnod, hogy leszűrd a lényeget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!