BMW 320d e46 piros olajlámpa nagy bajt jelent?
Figyelt kérdés
Most lett olajcserélve meg összes szűrő és most hogy vezetem az autót menetközbe kigyullad az olajlámpa pirosan, olyankor leállítom a motort és olyan 15-20 mp múlva elalszik.. Ez nagybaj vagy ne foglalkozzak vele?2015. jún. 6. 12:04
1/10 anonim válasza:
Egy ismerős 320D-je is úgyanígy kezdte, az olajpumpa nem bírta a megfelelő olajnyomást biztosítani. Valaki azt tanácsolta neki, hogy csak kontakthiba, aztán annyiban hagyta. Az elégtelen kenés miatt tönkrement a motor, gazdasági totálkár. A hozzáértő szerelő szerint már más drága alkatrészek is az életük végén voltak.
Hát igen, ez a baj ezekkel a 700 000 - 1 000 000 forintos BMW-kkel, hogy már a végüket járják. Utána vett most már végre egy normálisat 1 700 000 - ért és szinte tökéletes.
2/10 szántóvető válasza:
leállítod és elalszik?
be se indítsd,rángasd el egy olyan szakihoz aki ért hozzá és szokott szerelni bmw-t.
3/10 anonim válasza:
Szóval leállítod, és gyújtással 20 másodperc múlva elalszik?
4/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, elírtam, nem pirosan, hanem sárgán világít, és miután leállítottam a motort akkor tűnik el kb 20 mp múlva,(nincs rajta gyújtás)
2015. jún. 6. 22:06
5/10 anonim válasza:
Ha sárgán világít, akkor az más, az csak az alacsony olajszintet jelzi. Kizárólag kényelmi funkciója van.
6/10 A kérdező kommentje:
igen, de olaj az van bőven.. :D
2015. jún. 7. 09:15
7/10 anonim válasza:
szerintem valami szenzor lesz akkor
8/10 A kérdező kommentje:
Én is arra gyanakszom, de az nem lehet, hogy túl híg olaj került bele és az a baja? Mert induláskor nem jelzett a műszarfal hanem 15-20 km után.. 5w40 lett beleöntve
2015. jún. 7. 21:17
9/10 anonim válasza:
hát attol függ... kb 2százezer felett illik már 10w-t tenni bele
10/10 anonim válasza:
az mindegy 10w az hidegoldali viszkozitás... amúgy 5w jobb mert hígabb HIDEGEN (W elötti szám hidegoldali W utáni szám melegoldali) és hidegen a higabb olaj hamarabb eléri a vezérműtengelyeket meg a kenési pontokat, hamarabb felépül a nyomás. De amúgy ha süriteni akarsz akkor a W utáni számot növeld ami 2 féle lehet vagy 30 vagy 40 es( előirás alapján) tehát 5w30 vagy 5w40... 10w40 se ördögtől való mivel ( 136 lovas 20d) még BMW longlife 98 minősítésü olajak is tehetőek amibe sok 10w40 beletartozik. De az legyen minőségi. De inkább 5w40.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!