Astra f 2. 0 16v fogyasztása 10-12l! Már kapott új gyertyákat és kipufogórendszert meg átnéztem a vákumcsöveket is és nem változik a fogyasztás. Ötletek hogy mi lehet még a baja?
kérdés hogy hol eszik annyit. A városban normális.
Ha meg hosszútávon is ennyit eszik 90nél, akkor beállítás.
Vidd el olyanhoz aki ért is hozzá.(most nem téged akarlak degradálni, hanem sok olyan szerelö van akinek lövése nincs a mai motorokhoz, csak olaj meg kooalkatrészcserére alkalmasak).
Nekem egy Mazda MX5-öm Volt, még az a fajta ami nem mondja meg mi a baja, csak analóg jelek vannak kivezetve.
Még a K-jetronic injektort belöttem fülre, de ezek a kütyük már nem olyanok. Az MX nekem 9-9,5öt evett.
Le akartak azzal oltani hogy biztos a vezetési stílus, meg hasonlók.
Mondom van mellette egy V8-asom is, az 9,5öt eszik akkor csak nem én vagyok hülye. Megnézték és elvileg minden szana széjjel Volt tekerve. (így vettem) Utána 7,5 lett amikor betekerték.
Még a Lambda szonda játszhat, de nálam pl, az egészséges Volt.
Itt ki tudod villogni hogy mi a nyügje esetleg. Ha semmi akkor az mint nekem.
Nah gondoltam hogy a sok megmondóember majd megmondja hogy ez így van rendben.
Érdekes hogy 1998-ban az 1.8-as k-jetronicos autók tudtak 7l-t.
Ja,hogy azok 1000 kg alatt voltak?
Elárulok egy nagy titkot: A fogyasztásban jobban számit a láb és a kocsi tömegének a szorzata, mint a köbcenti.
Volt 2.5-as autóm, ugyanabból Volt 3.5-ös is, a külömbség alig több int fél Liter Volt.
Ha a köbcenti lenne a döntö akkor legalább 3 Liter lenne az eltérés.
Akkor marad az ami nekem Volt. Olyant kell keresni aki tényleg ismeri és van hozzá müszere.
Valószínü mindent be kell állítani, érzékeny kütyük ezek. Nem ismerem a rendszert, de ha vákuumcsövek vannak, az is tud falsot szívni, akár úgy hogy nem is látszik. Akkor lehet a gyújtást nézni. Nagyon sokminden lehet.
A hibakódokat mindenképp érdemes kiolvasni, még akkor is ha nem világított eddig a hibalámpa. Volt egy fordunk, egszer kivámcsiságból rátettem a gépet hogy mit mutat (soha Sem világított a hibalámpa), és meglepetésemre Volt pár megjegyzés, "túl szegény keverék" vagy épp túl dús stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!