Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Astra f 2. 0 16v fogyasztása...

Pózmán Jani kérdése:

Astra f 2. 0 16v fogyasztása 10-12l! Már kapott új gyertyákat és kipufogórendszert meg átnéztem a vákumcsöveket is és nem változik a fogyasztás. Ötletek hogy mi lehet még a baja?

Figyelt kérdés
2015. jún. 2. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:

kérdés hogy hol eszik annyit. A városban normális.

Ha meg hosszútávon is ennyit eszik 90nél, akkor beállítás.

Vidd el olyanhoz aki ért is hozzá.(most nem téged akarlak degradálni, hanem sok olyan szerelö van akinek lövése nincs a mai motorokhoz, csak olaj meg kooalkatrészcserére alkalmasak).

Nekem egy Mazda MX5-öm Volt, még az a fajta ami nem mondja meg mi a baja, csak analóg jelek vannak kivezetve.

Még a K-jetronic injektort belöttem fülre, de ezek a kütyük már nem olyanok. Az MX nekem 9-9,5öt evett.

Le akartak azzal oltani hogy biztos a vezetési stílus, meg hasonlók.

Mondom van mellette egy V8-asom is, az 9,5öt eszik akkor csak nem én vagyok hülye. Megnézték és elvileg minden szana széjjel Volt tekerve. (így vettem) Utána 7,5 lett amikor betekerték.

Még a Lambda szonda játszhat, de nálam pl, az egészséges Volt.

[link]

Itt ki tudod villogni hogy mi a nyügje esetleg. Ha semmi akkor az mint nekem.

2015. jún. 2. 15:35
 2/8 anonim ***** válasza:
2.0 motortól mennyit vársz 6-8 L -ert??? Motort lehet felujittatni. !!? 100 ezer km van benne?
2015. jún. 2. 15:36
 3/8 anonim ***** válasza:
gyertyára meg kipufogóra egy forintit is kár volt költeni....ugyanis lehet meglepetésként fog érni de egy ilyen őskövület 2.0 szívó benzines ennyit eszik!!!
2015. jún. 2. 16:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Nah gondoltam hogy a sok megmondóember majd megmondja hogy ez így van rendben.

Érdekes hogy 1998-ban az 1.8-as k-jetronicos autók tudtak 7l-t.

Ja,hogy azok 1000 kg alatt voltak?

Elárulok egy nagy titkot: A fogyasztásban jobban számit a láb és a kocsi tömegének a szorzata, mint a köbcenti.

Volt 2.5-as autóm, ugyanabból Volt 3.5-ös is, a külömbség alig több int fél Liter Volt.

Ha a köbcenti lenne a döntö akkor legalább 3 Liter lenne az eltérés.

2015. jún. 2. 17:17
 5/8 anonim ***** válasza:
#3: persze meg az olajat is fölösleges cserélni, amíg van benne.
2015. jún. 2. 17:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem várom hogy 6-8 litert egyen de autópályán 130 nál a 12l kicsit sok úgy hogy az autó saját tömege csak 1110 kg A cimborám 2.0 16v omegája nem eszik ennyit pedig az 1560kg. Lamdaszodát is cseréltem már!
2015. jún. 3. 01:21
 7/8 A kérdező kommentje:
A chek lámpa nem világitott még egyszer sem.
2015. jún. 3. 01:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor marad az ami nekem Volt. Olyant kell keresni aki tényleg ismeri és van hozzá müszere.

Valószínü mindent be kell állítani, érzékeny kütyük ezek. Nem ismerem a rendszert, de ha vákuumcsövek vannak, az is tud falsot szívni, akár úgy hogy nem is látszik. Akkor lehet a gyújtást nézni. Nagyon sokminden lehet.

A hibakódokat mindenképp érdemes kiolvasni, még akkor is ha nem világított eddig a hibalámpa. Volt egy fordunk, egszer kivámcsiságból rátettem a gépet hogy mit mutat (soha Sem világított a hibalámpa), és meglepetésemre Volt pár megjegyzés, "túl szegény keverék" vagy épp túl dús stb.

2015. jún. 3. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!