Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! VW Passat b5,1.8 (125le)...

Üdv! VW Passat b5,1.8 (125le) vagy 1.9tdi (116le)?

Figyelt kérdés

Tudom hogy lerágott csont a benzin dízel vita,de mégis mit gondoltok melyik lenne jobb választás számomra?

Évi 15-20ezer km-t megyek,nagy részét városban néha viszont hosszabb úton külföldön is és ezért mindenképp megbízható autó kell.1millát szánok rá.Sok cuccot cipelek,kombit szeretnék.

Benzinesből ahogy néztem drágább a normális állapotú,de a dízel lehet többre jönne ki fentartásban még úgyis ha párszázzal olcsóbban vennék.

Ebben kérnék tanácsokat!Köszönöm!

2015. máj. 31. 20:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, az örök hülyeség, hogy többe kerül a dízel fenntartása...Ez nem igaz.

Igazából ha többnyire városozol akkor egyértelműen benzin. De elgondolkoznék, hogy ha csak 1 millió van rá akkor nem inkább egy Golf IV kombit kellene-e venni.

2015. máj. 31. 20:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, elfogult dizelpárti vagyok.

De: 1.8-as benzinest fele annyiért veszel, mint 1.9 TDI, ami ráadásul már PD (116 lovas), és ezek még drágábbak. Az 1.8-as tényleg egyszerű, viszont nem igaz hogy a benzines örök és soha nem romlik el. Cserébe jó sokat eszik, és nem megy közel sem úgy, mint a TDI.

Szóval összegezve: neked dizel kell, mert hosszú utakra is mész, és évi 20 ezret. Ha kombit akarsz, akkor mégegy plusz a dizelnek. Ráadául 1 millióért már nem leharcolt B5-ös Passatot lehet venni dizelmotorral. És légy nyugodt, nem lehetsz annyira peches, hogy a turbó, befecskendező, meg kettős tömegű mind egyszerre romoljon el, igazából ezek csak a neten keringő urban legendek, hogy ezek rendszeresen elromlanak. Lehet 3-4 év alatt kell majd egy turbót vagy egy kettős tömegűt cserélj, ami nem olcsó, de többszörösen visszacsinálod a fogyasztással az árát. Ja és ami nagyon fontos még: sokkal kellemesebb karakterű a dizel, jobb vezetni.

2015. máj. 31. 21:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Van mindketto. 1.8 egy kicsit jobban megy (persze porgetni kell) de 2.5 literrel tobbet eszik vegyesbe. Jo a hangja osszessegeben szeretem. A dizelrol sem tudok rosszat mondani a pd elemmel sem volt gond. A benzinesben 300000 a dizelben 450000 km van most. Eleg jo autok ezek. Nekem bevalt.
2015. máj. 31. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!