10 napos intenzív kresz tanfolyamról vélemémyek?
Nekem 1 hetes volt, utána 4 nap volt a vizsgára, és elsőre átmentem. Gyakorlás a fontos, nem az, hogy mennyit vagy a suliba.
Könyvet legalább 3x töltsd ki, akkor nem lesz gáz.
B kat.-nál 11 ezer kérdés van, azt nem lehet begyakorolni.
Intenzívre jártam én is, s simán ment a vizsga. Mondjuk én voltam az egyetlen aki értette is. Legalábbis jobban, mint a többiek. Ez abból derült ki, hogy amikor a tanár huncut kérdéseket tett fel, mindenki más rossz választ adott. Az a fontos, hogy értsd a szabályt, s nem az ABCD lehetőségeket gyakorold.
Nem bonyolult a rendszer.
Azok a kérdések sem voltak valami rafináltak, csak nem volt leírva sehol, s a válasz sem.
Pl. várakozni tilos tábla után megállhatok-e a padkán.
Igen, mert a tiltás az úttestre vonatkozik, a padka nem része.
Vagy.
Balra kanyarodást tiltó táblánál megfordulhatsz-e. A többiek azt válaszolták, hogy igen, az nincs tiltva.
No de kérem, megfordulni hogyan szoktunk?
Azért írom le ezeket, hogy lásd, mi az ami igazán segít túllendülni a vizsgán, s majd életben maradni az úton.
Ha jó a tanár, akkor tíz nap elég könyv nélkül is. De azért mindenképpen olvasd el azt is. Ne túl akarj lenni rajta minél előbb, hanem gondold is át alaposan!
Én egy egy hetes intenzív tanfolyamon voltam. Minden nap 17.00 - 20.30-ig. (szerdától - keddig) + még egy keddi délután volt az elsősegély tanfolyam.
Az első nap, mikor kezdődött a tanfolyam, megkérte az előadó az időpontot a vizsgára és kb. 1 hónapra rá kaptunk időpontot. Tehát bőven volt idő tanulni és a tanultakat begyakorolni. Gyakorlásnak pedig az interneten a szakoe.hu-n. A kérdések 80 %-a innen volt.
Az elsősegély tanfolyamnál érdemes (Pesten) a Haller u - Mester utcai Vöröskereszthez menni. Nagyon rendesek, tényleg átengednek mindenkit. s lehetőség szerint a tanfolyam után rögtön vagy nem sokkal menni, hogy ne felejtsd el a dolgokat.
Március 11-én kezdtem a tanfolyamot, április 8-án sikeres kresz vizsgát tettem, rá egy hétre volt az elsősegély vizsga és már vezetek. A vezetési órák kb. felénél tartok. Ha tudsz menni majd bármikor, akkor még gyorsabban is haladhatsz. Remélem nekem is július elejére/közepére meglesz a jogsi.
Sok sikert és ne parázz! :)
Még annyi, hogy tényleg próbáld meg élvezni és kihívásnak tekintsd, ne pedig szükséges rossznak. Nekem a műszaki rész nem ment annyira, de abból csak 5 kérdés van és azok nagy része is ismétlődik.
Érdemes tesztelés után átnézni a helyes/helytelen válaszokat mert azokból is lehet tanulni.
A képes szituációkat pedig, ha sikerül megértened, akkor nyert ügyed van.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!