Mit gondoltok az Aprilia Pegaso 650-ről?
Megbizható gépek? Nagy szervzízköltségük van? És mennyire zavaró a vibráció(1 hengeres)
Milyen évjáratból valók a jók? Valami alternatíva ebben a kategóríában, gondolok itt a 600-as max 60le túramocikra
Nem rossz. Nekem 5,5 éve van. Eddig csak a hűtősapka viccelt meg. Az első telók (upside down) folynak, pedig 2 éve rakattam rendbe őket, szimering + olajcsere. Mivel elöl csak egy oldalon van féktárcsa ezért kicsit fékezéskor csavarja a villát, tehát moccan a kormány egy kicsit. Beteg volt a hátsó féklámpa kapcsolója. A gyári 12000 Ft, de vettem valami 1800 Ft-os noname-et, az bevált. Egyébként viszonylag kényelmes, nem is megy rosszul de személyt szállítva kissé kevés már a 48 lóerő, bár ezt nyilván a vérmérséklet is befolyásolja.
Ha megkapja a karbantartást akkor megbízható motor és nem utolós sorban szép. Ha birtokolsz egyet, akkor a japán, német motorok 90%-a unalamasnak tűnik mellette.
Egy hengeres lévén persze ráz, de kibírható hosszabb túrán is. Viszont van egy gond, hogy sokat fogyaszt, legalábbis a karburátoros változat. 6 liter alá szinte lehetetlen levinni, még sétagalopp tempóban országúton is. Csak városban 7,5-8 litert bekajál és még a gyógyszer sem gurult el úgy igazán. A guta megüt mikor hasonló tudású, sőt jóval nagyobb, erősebb motorok gazdái ilyen 4,5-5 literes fogyasztásról beszélnek. Na de ez legyen a legnagyobb baj. Ja, elvileg 98-as benzint kéne belet tankolni, de a 95-ös is elég ha nincs kihasználva még az a 48 lóerő sem. Alacsony fordulaton (3000 alatt) a gyárilag előírt gyertyával (NGK DR8EA, hagyományos elektródák)) eléggé hektikusan viselkedik, én tettem bele irídiumos gyertyát (DR8EIX), azért hogy ne kelljen cserélgetni és mintegy mellékhatásként kisimult a járása (ezt a "tuningot" minden egy hengerrel járó kollégának ajánlom). Ja, az enyém 97-es, tehát éppen az újabb generáció 1. évéből való. Középszetender nem volt széria tartozék, az enyémre szerencsére megvették.
Az I.e az ugye az injektorra utal?
Ezek mennyire megbízhatóak?
És mennyivel fogyasztanak kevesebbet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!