Lehet baja a motornak olajnyomás miatt?
Egy Z19DTH motorkódú 1.9CDTI B Zafirán cseréltem olajat meg olajszűrőt. A szűrőt nem jól húztam meg. Beindítottam, majd 2-3 másodperc múlva kivillant az olajnyomás lámpa, járt alapjáraton 6-8 másodpercet, mivel nem aludt el ezért leállítottam. Alatta nagy tócsa. Ezután meghúztam rendesen a szűrőt, pótoltam az elfolyt olajat.
Most vettem használtan az autót, nem tudom, milyen hangjának kéne lennie, de nekem hangos. Lehet ettől csapágyas vagy egyéb baja??
Szerintem megúsztad. Ha nem túráztattad, nem volt nagy terhelés a csapágyakon. De azt tudni kell, hogy ha nincs meg a nyomás a filmréteg nagyon elvékonyodik és akár egy alapjárati hengernyomásra is megszakadhat...
Biztosra menni úgy lehetne, ha leszednéd a kartert és egyenként végignéznéd az elemeket....
Szerintem nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!