Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autót veszünk, ötletek?

Autót veszünk, ötletek?

Figyelt kérdés
Oda jutottunk hogy vegyünk egy Volkswagen Golf IV-t most lett meg a jogosítványom aztán szüleim feldobták az ötletet hogy mit szolnék egy VW-hez az lenne a kérdésem hogy TDI megérné nekem? Szétpörgetni egyértelműen nem tervezem, legtöbbet ahova megyek/megyünk az 20 kilométerre van tőlünk, aztán 20 vissza, de van mikor kevesebbet, van mikor többet megyünk Tehát. Szerintetek ilyen használatra benzin vagy diesel?

2015. máj. 19. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Erre a használatra egyértelműen a benzines. Dízelt ezzel csak kínoznátok, ami később a pénztárcán bosszulhatja meg magát.
2015. máj. 20. 00:28
 2/7 anonim ***** válasza:
35%
Egyértelmű, hogy TDI-t kell venned, lehetőleg füstölősre állítva, hiszen az a menő, arra tapadnak a csajok!
2015. máj. 20. 06:49
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
csakis a mindent verő egykilenctádét vegyed szmókendsárm matrivával a hátulján!
2015. máj. 20. 07:39
 4/7 Vizéli László ***** válasza:
28%
A benzinesnél kisebb a hibalehetőséged. Rövidebb távokon nem térül meg a diesel autó felára, valamint több és költségesebb a turbó javítása ha van vele valami. Azt saját tapasztalatom szerint meg tudom cáfolni hogy ha dieselt vezetsz rövidebb távokon azzal se nyírod jobban, csupán oda kell rá figyelned. Nem kell az előírt olajcsere periódust betartani. Én szigorúan évente vagy 10-15000km után cseréltetem a gyárilag előírt olajra + ügye hideg motorral nem nagyon kell sehol padlógázzal indulgatni és ha komolyabban igénybe vetted, akkor érdemes leállítás előtt alapjáraton ketyegtetni pár percet. Diesel autóra cseréltem a benzineset 3 éve mert azt hittem jobban ki fogom tudni használni, de változtak a körülmények. Most én napi szinten kb 15km-t megyek vele melóba meg 15-öt vissza, plussz azért becsússzan neki néhány 500km-es út, de java részt városba használom, és kutya baja nincs. Apám példáját előhozva neki Mazda 323F van diesel. 6 évig úgy használta az autót hogy kiment a vasút állomásra vele fel bp-re vonattal aztán meg a vasútról haza. ez kb 2km oda 2 vissza. Az autójának mai napig bontatlan és füst mentes a motorja. Persze ez zsákbamacska. Nagyon jó állapotút kell kifognod hogy ilyen használat mellett ne legyen bajod vele ha oda figyelsz rá, mert ügye ha előző tulaj is oda figyelt rá akkor több rá az esély hogy nálad sem fog széthullani. Tehát rizikós dolog a használt diesel mert nem fogod tudni az előéletét a járműnek. Vagy jót fogsz ki vagy rosszat, de akkor örökké átkozni fogod a dieselt. Vissza térve a kérdésedre én nem vállalnám a diesel kockázat. és benzinest választanék.
2015. máj. 20. 08:46
 5/7 anonim ***** válasza:
28%

Na az a két típus, amit használtan nem szabad venni, golf, és disel.

A golfot széthajtják, ha a disel nem volt indulás előtt rendesen megjáratva, akkor az sokba fog kerülni.

Benzinset vegyél, és másik fajtát. Szerintem.

2015. máj. 20. 13:14
 6/7 Kbalazs1993 ***** válasza:
ilyen futás mellé mindenképpen benzineseket néznék. a dízel sosem fog bemelegedni neked. nem akkor meleg egy motor, ha elérte a vízhőfok mérő az ideális állást, hanem, ha az olaj is üzemmeleg. egy motor kopásának kb 70%-a hidegen következik be, mivel az olaj kenése nem megfelelő, stb. Emellett a szóban forgó benzinmotorok még nem túl bonyolultak, nem lesz velük komoly probléma ha nem veszel szart és odafigyelsz a karbantartására.
2015. máj. 21. 02:19
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, apám is eléggé ért hozzá, ő is aztmondja hogy csak benzint érné meg ilyen használatra :)
2015. máj. 26. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!