Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bmw 525 Tds e39 1998 tényleg...

Tibi999777 kérdése:

Bmw 525 Tds e39 1998 tényleg ennyi a fogyasztása?

Figyelt kérdés

Sziasztok vettem 525 tds elég szép állapotban , kiváló motorral .De a fogyasztása szerintem nagyon nagy , a mérő is 9.2l az autóba, de amikor megyek olyan 90-100 akkor lent sebbesegora alatti mérő ír 6 ot. ..

De mikor bele tankoltam 3 ezret mentem vele 27 mm 20km főút többi város ... haza értem mán ég a lámpa ....

Mert sokan mondják , hogy kellene bele a chip ? Mert régi vezérlése szar....

2015. máj. 19. 08:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egy: az előre kiszámított út változik a felhasználástól függően. Kedvenc példám, hogy ha egész nap városban furikázok, országútra kiérve nő a megtehető kilométerek száma.

Kettő: Lehet, hogy országúton tartott gázpedállal 6 litert fogyaszt, de ne feledd, hogy nem konstansan haladsz egyenletes vonalú mozgásban. Gyorsítasz, lassítasz. Gyorsításkor szépen ki is akad a pillanatnyi fogyasztásmérő, de azt sem veszed átlag fogyasztásnak.

Három: Főleg dízellel, de egyébként semmilyen autóval ne járj majdnem üres tankkal. Felszívja a koszt az üzemanyagtankból, a dízelek meg pláne érzékenyek erre.

Négy: Batár nagy kombi, hat hengerrel, turbóval. Megy is ha az ember akarja, de csendes is. Örülj neki, hogy országúton 6 literrel beéri.

Öt: Add el. Ha háromezeré' tankolsz, akkor a te autód nem a BMW, sajnálom.

2015. máj. 19. 14:29
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem azért tankoltam 3 ezerért mert annyiért szoktam , csak néztem . Általában 50l teszek bele másfél hetre
2015. máj. 19. 14:40
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha jó az üzemanyag-szintmérő, mi a ráknak tankolja tele?

A turbódízelek tudnak érdekes fogyasztásokat produkálni.

Azért tud kevesebbet fogyasztani a dízel, mert nagy a nyomatéka, hamar fel lehet kapcsolgatni, és kis fordulaton is lehet üzemeltetni.

Ha pörgeted, többet eszik, de még mindig nem annyit, mint bármilyen benzines, a motor rendszeréből adódóan.

De ehet amiatt is többet, mert rosszul van beállítva a motor, kicsi előtöltés, rossz porlasztók, stb...

2015. máj. 20. 07:03
 14/18 anonim ***** válasza:
Akkor gyakorlatilag nem is eszik sokat az autód, országút 6 liter, város 9.Ennyit lehet kihozni belőle, és ez nem rossz, ismerősömnek a 320d is bekapja a 8.5-öt városban, pedig óvatosan vezet.Ha ez a fogyasztás sok, akkor tényleg nem a te autód a BMW, meg semmilyen nagymotoros autó.Csak példaképp, a Peugeot 206-tal 5.3 literrel járok városban, gondolom az neked is lejön, hogy irreális lenne, ha te az 5-össel is ennyiből járnál.A chip-et meg felejtsd el, ha nem akarod, hogy baj legyen.Még műszakiról is kivághatnak (és ez még a jobbik eset), mert a TDS-nek alapból magas a károsanyag-kibocsátása.És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van, ha szétvágja a motorod.Mo.-n nagyon kevés jó szakember van, a legtöbb chiptuningos kontár.
2015. máj. 20. 08:54
 15/18 A kérdező kommentje:
Így, jól fogyaszt tényleg .... olyan 3000 RPM-NEL profi szerelő mondta Szép a hangja meg van kímélve jól kifogtam ! De nekem 3000rpmnél mán füstöl , de nem kék , hanem fekete . Azt mondják sokan , hogy turbó csövet cseréljek. Ennek van valóság alapja ????
2015. máj. 20. 12:09
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha feketén füstöl, az "nem" baj.
2015. máj. 20. 17:11
 17/18 anonim ***** válasza:

De, az is baj, az nem lenne a baj, ha padlón kormolna egy kicsit.Valószínűleg nem turbócsövet kellesz cserélned, hanem porlasztócsúcsokat.Ha jól emlékszem, a 25tds már 6hengeres, valószínűleg pár hengerben már nem porlaszt tökéletesen, emiatt lehet a füst.

Ebben az ítéletben elég paraszt nyelvezettel, de sokminden le van írva:

[link]

2015. máj. 20. 20:08
 18/18 A kérdező kommentje:
Hat nem tudom , de turbó csövek kicsit olajosak , kicsit be vagyok parazva , de azt mondta egy bmwves csavo csak cseréljem le csöveket és jó lesz. Mert mán egyszer le lőtte nekem , de komolyan mondom turbó se "nyíg" , motor és tökéletesen jár , jól gyorsul . De ez kicsit most meg ijesztett. Ja és még a csövek mán nagyon elvannak használva.
2015. máj. 20. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!