Bmw 525 Tds e39 1998 tényleg ennyi a fogyasztása?
Sziasztok vettem 525 tds elég szép állapotban , kiváló motorral .De a fogyasztása szerintem nagyon nagy , a mérő is 9.2l az autóba, de amikor megyek olyan 90-100 akkor lent sebbesegora alatti mérő ír 6 ot. ..
De mikor bele tankoltam 3 ezret mentem vele 27 mm 20km főút többi város ... haza értem mán ég a lámpa ....
Mert sokan mondják , hogy kellene bele a chip ? Mert régi vezérlése szar....
Egy: az előre kiszámított út változik a felhasználástól függően. Kedvenc példám, hogy ha egész nap városban furikázok, országútra kiérve nő a megtehető kilométerek száma.
Kettő: Lehet, hogy országúton tartott gázpedállal 6 litert fogyaszt, de ne feledd, hogy nem konstansan haladsz egyenletes vonalú mozgásban. Gyorsítasz, lassítasz. Gyorsításkor szépen ki is akad a pillanatnyi fogyasztásmérő, de azt sem veszed átlag fogyasztásnak.
Három: Főleg dízellel, de egyébként semmilyen autóval ne járj majdnem üres tankkal. Felszívja a koszt az üzemanyagtankból, a dízelek meg pláne érzékenyek erre.
Négy: Batár nagy kombi, hat hengerrel, turbóval. Megy is ha az ember akarja, de csendes is. Örülj neki, hogy országúton 6 literrel beéri.
Öt: Add el. Ha háromezeré' tankolsz, akkor a te autód nem a BMW, sajnálom.
Ha jó az üzemanyag-szintmérő, mi a ráknak tankolja tele?
A turbódízelek tudnak érdekes fogyasztásokat produkálni.
Azért tud kevesebbet fogyasztani a dízel, mert nagy a nyomatéka, hamar fel lehet kapcsolgatni, és kis fordulaton is lehet üzemeltetni.
Ha pörgeted, többet eszik, de még mindig nem annyit, mint bármilyen benzines, a motor rendszeréből adódóan.
De ehet amiatt is többet, mert rosszul van beállítva a motor, kicsi előtöltés, rossz porlasztók, stb...
De, az is baj, az nem lenne a baj, ha padlón kormolna egy kicsit.Valószínűleg nem turbócsövet kellesz cserélned, hanem porlasztócsúcsokat.Ha jól emlékszem, a 25tds már 6hengeres, valószínűleg pár hengerben már nem porlaszt tökéletesen, emiatt lehet a füst.
Ebben az ítéletben elég paraszt nyelvezettel, de sokminden le van írva:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!