Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gépészmérnöki karokon mennyire...

Gépészmérnöki karokon mennyire tanítjűk részletesen a 2 ütemű motorok tervezését, teljesítménynövelését?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy pl azok a versenyrobogók, Simsonok amik a MAMI kupában futnak, csak az ottani oktatásban szerzett tudással tervezhetők meg, vagy bármilyen gépészeti egyetem jó?

2015. máj. 17. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Az egyetemen nem 30 éves elavult technika tuningját tanítják. Tudom kiábrándító, de az egyetemen a jövő értelmiségét képezik. Hangsúly a jövőn van
2015. máj. 17. 20:39
 2/9 A kérdező kommentje:
akkor a 2 üteműről már szó sem esik? Ezt azért érdekesnek találom, mert szerintem még ma is jelentős szerep jut neki, bár az tény, hogy messze nem akkora, mint régen.
2015. máj. 17. 20:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Dehogynem esik róla szó. Megtanítják a működési elvét és tanítanak is róluk. Csak épp nem a kivénhedt szimók tuningolásán van a hangsúly, hanem pl. a 80-100e lóerős 2 ütemű hajómotorokról.
2015. máj. 17. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Semennyire, mert 2 ütemű motor lassan csak a láncfűrészekben meg kaszákban van (újonnan).
2015. máj. 17. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:

tanítják, általános gépészmérnöki alaptárgyak keretein belül is tanul az ember minden félét, attól mert épületgépésznek vagy gyártástechnológusnak szakosodik valaki, azért kell lennie némi fogalma az alapokról mindenféle tudományágban, van kémia és eletrotechnika is, aki közlekedésmérnöknek megy, és ott vmilyen járműgépésznek az biztos bővebben is tanulja, de nem csak a 2 ütemet, hanem a gőzturbinát, gázturbinát meg mindent, de annyi féle terület van, és mindezen területek annyira összetettek és annyi ismeret szükséges egyes részterületekhez hogy ma már nincsenek igazán "polihisztorok".

a kérdésedre vonatkozóan a kétütemű egy elvben relatíve egyszerű felépítésű és működésű szerkezet, de a mérezetéseken rendkívül sok múlik, és az már igen komoly tudomány. Kétűteműnek a rezonátoros kipufogó a lelke, de ezekre már vanak tapasztalatok és mikor ezeket a gépeket reszelik akkor nem találják fel a spanyolviaszt sztem, hanem erre már van szakirodalom, évtizedek tapasztalata, hogy ha azt akarjuk hogy 10+ ezren sikítson és legyen optimális az üzeme akkor hogy kell mérezetni teszem azta az átmérőt, a konfúzort, disffúzort meg mittudomén még miket...

De egyébként van lehetőség, amint mondtam bittosan van az a kar és szak, amin oktatnak olyan tárgyakat ami igen mélyen belemegy a kétütemű témába...

2015. máj. 18. 00:08
 6/9 A kérdező kommentje:
na igen, engem éppen bont ez a "méretezés" dolog érdekelne felömlők, kipufogónyílás, szívónyílás, és rezonátor területén, meg persze az összes többi is, a 2 ütem dolgot csak hobbi szinten szeretném csinálni...
2015. máj. 18. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:
ha ennyire érdekel a téma akkor rászánhatnál 10percet arra az életedből,hogy keresgélsz a neten!mindent meg fogsz találni ami érdekel ,hidd el!!!Simsonokról meg kb 20millió leírás van,hogy mit meg hogy reszelni/méretezni/átalakígani..........szóval a google a barátod.......viszont ha a 11. percben úgy érzed,hogy még mindig nem találtál semmit,akkor menjél és kérjél oltást lustaság ellen!!
2015. máj. 18. 11:17
 8/9 A kérdező kommentje:
igen, vannak kidolgozott tervek,de nekem nem terv kellene, hanem azzal szeretnék tisztában lenni, hogy a terveket hogyan kell elkészíteni...
2015. máj. 18. 18:24
 9/9 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Hát ez legnagyobb részt szerintem áramlástan, főleg a kipufogó miatt, ami a gázoszlop lengéseket hazsnálja, meg a keverék képzés miatt is, átöblítés miatt is, lényegében ezek miatt fontos a kipufogó, a nyílás, a felömlők szerepe. Az áramlástan egy nagyon nem egyszerű tudomány, még egyszerű geometriájú csövezetékekben vagy szerelvényekben is csomó kérdést vet fel folyadék esetén és tök összetett, nem véletlenül van külön áramlástan tanszék is a műegyetemen pl...
2015. máj. 18. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!