Vásárlástól számított nyolc napon belül visszaveszik az otthon savval feltöltött akksit is?
Vettem egy robogóba való akksit, feltöltöttem a mellé adott savval, és amikor tettem volna be, láttam, hogy a motor át van alakítva egy gyáritól eltérő akksi befogadására.
Elvileg ugye a vásárlástól számított 8 napon belül visszavihetem a terméket, és kifizetik az árát, de nem tudom, hogy ez érvényes-e feltöltött akksira is. Elolvastam a vonatkozó kormányrendeletet, de abban sem találtam semmi egyértelműt erre vonatkozólag.
Van valakinek esetleg tapasztalata ilyen ügyben?
Több dolog miatt állhatsz el a vásárlástól, az egyik pl. a hibás teljesítés, de esetedben nem hibás a termék, tehát ez kiesett.
Az internetes vásárlásoknál is visszaküldheted az árut, ha nem jó a méret, vagy meggondoltad magad, de ez se vonatkozik rád.
Te a saját tévedésed miatt vásároltál nem megfelelő terméket, amit a legtöbb kereskedő általában kicserél ha gyári állapotban viszed vissza. Ez megint csak nem érint téged, hiszen felsavaztad, ezáltal máris csökken az értéke, mert nem tárolható úgy mint üresen.
A 3 napos szabály talán 15-20 évvel ezelőtt ha létezett.
Nincs ilyen jogszabály, csak pár kereskedésben jófejségből visszaveszik.
"Elvileg ugye a vásárlástól számított 8 napon belül visszavihetem a terméket, és kifizetik az árát"
Nem, nem viheted és nem, nem is fizetik vissza. Csak ha távollévőként vásároltad, de akkor 14 napod van, nem 8.
"de nem tudom, hogy ez érvényes-e feltöltött akksira is."
Arra amúgy sem lenne érvényes, csak szavatossági igény esetén.
"72 órád van a jogszabály szerint (3 nap),"
Kb. 92 óta nem él ez a jogszabály...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!