Tankolásnál miért lövi mindig vissza a pisztoly?
Mostanában egyre többször van hogy elmegyek tankolni negyed tankkal, tankolok, tankolok és 10-15 liter után (amikor már félig van a tank) elkezdi visszalőni a pisztolyt... Olyan mint ha tele lenne, pedig félig van. Utána ilyen 3-5 literenként megcsinálja ezt és tök sokáig tart mire megtankolom teljesen, mert mindig várni kell...
Mitől lehet ez?
Olyan mint egy lefolyó, ami kicsit el van dugulva és engeded a mosdókagylóba a vizet és nem tud rendesen lefolyni. Néha el kell zárni a csapot, aztán vársz hogy lemenjen a víz és akkor tudod újra kinyitni. Ezzel a hasonlattal tudnám illetni az esetet. Nem értem mi lehet, mindig a Shell kúton tankolok és 2004-es az autó.
Pedig elvileg akkor csinálja ezt a pisztoly, mikor a csöve eléri a benzinszintet...
okok:
-túl gyorsan jön a benzin, egyszerűen nem tud lefolyni
-túl érzékeny ez a cucc a pisztolyban
-túl kicsi a benzintöltő nyílás, és cső (bár ez nem valószínű)
próbáld másik kútnál, vagy ne mindig ugyanahhoz a töltőhelyhez állj
Más kútnál is ezt tapasztaltam, de csak mostanában 1-1,5 hónapja.
Olyan mint ha tele lenne a tank, holott kb van benne 20 liter és 50 literes a tank... tuti a lefolyásnál van valami, mert ha várok egy kicsit 10mp-t kb akkor utána megint folyik, folyik aztán megint visszalövi. Nem szoktam erősen meghúzni a pisztolyt, mert sokszor csak 2-5 ezer ért tankolok és akkor centizgetem hogy mennyi mennyen bele :) De van amikor ilyennél is csinálja.
Szóval a levegőztető vagy mivel lehet a gond?
Tényleg nem értem hogy ez mitől lehet, mert garázsban áll az autó, Shell kúton tankolok mindig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!