Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tankolásnál miért lövi mindig...

Tankolásnál miért lövi mindig vissza a pisztoly?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többször van hogy elmegyek tankolni negyed tankkal, tankolok, tankolok és 10-15 liter után (amikor már félig van a tank) elkezdi visszalőni a pisztolyt... Olyan mint ha tele lenne, pedig félig van. Utána ilyen 3-5 literenként megcsinálja ezt és tök sokáig tart mire megtankolom teljesen, mert mindig várni kell...

Mitől lehet ez?

Olyan mint egy lefolyó, ami kicsit el van dugulva és engeded a mosdókagylóba a vizet és nem tud rendesen lefolyni. Néha el kell zárni a csapot, aztán vársz hogy lemenjen a víz és akkor tudod újra kinyitni. Ezzel a hasonlattal tudnám illetni az esetet. Nem értem mi lehet, mindig a Shell kúton tankolok és 2004-es az autó.

2010. febr. 24. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A töltőpisztolyba van egy érzékelő. ha hibás, csinál ilyeneket. De ha más más töltőfejjel is ugyan az a helyzet, akkor valószínűleg az üzemanyagtartály levegőztető csöve el van dugulva a kocsidban. A levegő kiáramlása az üzemanyag betöltését akadályozza, nem folyik le szabadon és ezt érzékeli a töltőfej és lekapcsolja a töltést
2010. febr. 24. 17:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Pedig elvileg akkor csinálja ezt a pisztoly, mikor a csöve eléri a benzinszintet...

okok:

-túl gyorsan jön a benzin, egyszerűen nem tud lefolyni

-túl érzékeny ez a cucc a pisztolyban

-túl kicsi a benzintöltő nyílás, és cső (bár ez nem valószínű)

próbáld másik kútnál, vagy ne mindig ugyanahhoz a töltőhelyhez állj

2010. febr. 24. 18:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Más kútnál is ezt tapasztaltam, de csak mostanában 1-1,5 hónapja.

Olyan mint ha tele lenne a tank, holott kb van benne 20 liter és 50 literes a tank... tuti a lefolyásnál van valami, mert ha várok egy kicsit 10mp-t kb akkor utána megint folyik, folyik aztán megint visszalövi. Nem szoktam erősen meghúzni a pisztolyt, mert sokszor csak 2-5 ezer ért tankolok és akkor centizgetem hogy mennyi mennyen bele :) De van amikor ilyennél is csinálja.

Szóval a levegőztető vagy mivel lehet a gond?

Tényleg nem értem hogy ez mitől lehet, mert garázsban áll az autó, Shell kúton tankolok mindig...

2010. febr. 24. 18:41
 4/5 anonim válasza:
én alapból nem tankolok Shell kútnál mert tapasztalatom szerint jobban megy az autó OMV-s benzinnel (persze a sima 98-asnál), meg persze a Shell benzinje sokkal jobban habzik is...és ez is okozhatja a gondot!
2010. febr. 27. 13:18
 5/5 Moha- válasza:
Nekem akkor csinalt ilyet amikor a teherautoknak fentartott kutnal probaltam tankolni. Mivel nagy nyomassal jott ki a cucc es felhabzott es azt erekelte, hogy tele van. Mivel tobb helyen is elofordul es csak masfel honapj, valszeg a levegoztetod lehet eldugulva. Fordulj szerelohoz.
2011. okt. 22. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!