Most akkor mi van ezzel az AM kategóriával? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Na szóval elkezdtem az AM kategóriás jogsit és mondta az oktatónk, hogy hogyha robogóval tanulunk/vizsgázunk akkor váltós motort nem vezethetünk azzal a jogsival. De ezt hogy jelzik a jogsin? Ez az első kérdésem a második pedig az, hogy haverommal mentünk és csak neki van motorja és megoldható, hogy együtt megyunk majd vezetni és egyszer ő vezet egyszer meg én? A válaszokat köszönöm :)2015. máj. 13. 15:14
1/6 anonim válasza:
Nehéz elhinni hogy az AM kateg. vezetői engedélye ilyen módon megkülönbözteti a kismotorokat/mopedeket//robogókat. Tudtommal köbcenti ill. teljesítmény határ van, azon belül mit számít, hogy pedálos (babetta) vagy kormányváltós(riga) vagy lábváltós (schwarbli) vagy éppen egy váltó-pedál-nélküli robogó.
2/6 szerencses85 válasza:
A jogosítványon a hátoldalon a korlátozásoknál egy kódszámmal jelzik (azt hiszem, 67-es, de nem 100%). És igen, létezik ilyen, máig nagy vita van belőle, hiszen az oktatók ijesztgetnek vele, van ahol figyel rá a vizsgabiztos, van ahol nem, stb..
3/6 anonim válasza:
Ha jól látom a 78 as kód:
"Automata sebességváltóval rendelkező járművekre korlátozva"
Szóval tényleg van ilyen.
4/6 anonim válasza:
Van 78-as kód, csak épp a kismotoroknál nem alkalmazzák!
5/6 anonim válasza:
#4-es féle dologról már én is hallottam, de csak mozgássérült esetében, és autóval kapcsolatosan.
6/6 A kérdező kommentje:
Hát akkor majd meglátjuk mi lesz, mindenesetre köszönöm a válaszokat :)
2015. máj. 14. 05:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!