Ha egy TSI, TFSI motor 1 liter olajat fogyaszt 1000 km-en, akkor kell egyáltalán cserélni?
Hiszen mindig friss olaj van beletöltve. 5 ezer kilométer alatt lecserélődik az összes.
"Hiszen mindig friss olaj van beletöltve. 5 ezer kilométer alatt lecserélődik az összes"
És mi lesz az olajban lebegő szennyeződésekkel? Azok hová tűnnek?
Hát az a motor ami 1 litert eszik 1000 km-en, azzal nem is mennék sehova. Amúgy nem vagyok annyira tisztában a TSI-k nyűgjeivel, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem maga a motorral (henger, gyűrű, stb) van a baj, hanem valahol egyszerűen eltűnik az olaj (tomités, turbó).
Unokatestvéremnek volt egy több mint egy milliót futott T4 Transporterje, használta is rendesen többszáz km-es útra is elindult vele, na őt láttam, hogy minden tankoláskor olajat is kapott a motor. De az okádta is a kék füstöt, nyilván kopott volt a motor, de a TSI-k esetében ez nem áll fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!